Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 179 (8403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Șefă de promoție

O tânără din județ, printre absolvenții de top ai Academiei Forțelor Aeriene: „M-am îndrăgostit iremediabil de zbor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sublocotenent Diana - Maria Botezat este șefa promoției 2023 „General Constantin Christescu - 100” la specialitatea militară Aviație naviganți, avioane, piloți pe aeronave cu motoare reactive din cadrul Facultății de Management Aeronautic a Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov.

Absolventă a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, promoția 2020, a fost admisă prima la specializarea aleasă, iar la finalul studiilor academice a reușit să se mențină pe aceeași poziție, cu media 9,90.

„Sunt sublocotenent Diana – Maria Botezat și tocmai am absolvit Academia Forțelor Aeriene <Henri Coandă> ca șef de promoție la specialitatea militară aviație naviganți, avioane, piloți pe aeronave cu motoare reactive.

Gândurile pe care vi le transmit reflectă trei ipostaze ale vieții mele: trecutul (marcat de casa părintească, de Colegiul Național Militar <Ștefan cel Mare> și Școala Generală Nr. 1 din Gura Humorului), prezentul (care reprezintă doar emoție ca răspuns multifațetat al avansării la primul grad de ofițer) și viitorul (ce apare ca o umbră nesigură, însă spre care pășesc cu optimism).

Ultimii trei ani din viața mea împletesc stări multiple, pe care valoarea simplelor cuvinte nu le poate surprinde realist. Singurul lucru pe care vi-l pot spune cu certitudine este faptul că m-am îndrăgostit incontestabil și iremediabil de ZBOR.

Le mulțumesc părinților mei pentru că m-au învățat să țin mereu capul sus, dar și pentru că mi-au permis să copilăresc mai mult și să fiu <cu capu-n nori>. Astăzi, această expresie nu reprezintă nimic mai puțin pentru mine, decât o mare realizare!

Le mulțumesc profesorilor mei de la Școala Generală Numărul 1 Gura Humorului și de la Colegiul Național Militar <Ștefan cel Mare> pentru că mi-au susținut, deopotrivă, dragostea de carte și dorința de a ținti sus, le mulțumesc cadrelor militare care m-au șlefuit și mi-au insuflat dragostea de Țară și calitățile unui bun militar. În final, le mulțumesc oamenilor care au avut cea mai recentă influență asupra mea: domnii profesori, cadrele militare și colegii din Academia Forțelor Aeriene <Henri Coandă>.

Dragii mei, sunteți cei care ați crezut în mine și care ați așezat, cărămidă cu cărămidă, valorile necesare pentru cineva care abia acum începe viața.

Simt că ultimii trei ani din parcursul meu m-au făcut într-adevăr un bun conducător, educator, specialist, luptător și cetățean. Însă, mai presus de toate, m-au făcut OM. Veți avea mereu respectul meu!

În relație cu zborul, le mulțumesc instructorilor mei de la Baza Aeriană Boboc și Școala Superioară de Aviație Civilă pentru că mi-au oferit răbdare, încredere, motivație și, cel mai important, ARIPI”, a mărturisit tânăra la finalul studiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără din județ, printre absolvenții de top ai Academiei Forțelor Aeriene: „M-am îndrăgostit iremediabil de zbor”.
 Vizualizări articol: 1882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O tânără din județ, printre absolvenții de top ai Academiei Forțelor Aeriene: „M-am îndrăgostit iremediabil de zbor”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei