Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 140 (8364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

La Câmpulung

Premii, recunoștință și emoții pentru cei 119 absolvenți ai Colegiului Militar „Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 119 absolvenții ai promoției 2023 „General Constantin Christescu – 100” din cadrul Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc și-au luat rămas bun de la anii de liceu. Festivitatea de absolvire a fost marcată printr-un ceremonial militar și religios și s-a desfășurat pe platoul central al municipiului Câmpulung Moldovenesc, joi, 15 iunie.

În ținute impecabile, elevi, profesori, cadre militare şi invitați au sărbătorit performanța. Cu lacrimi în priviri, ștefaniștii au mulțumit tuturor și și-au arătat recunoștința pentru toată munca depusă de către profesorii și cadrele militare pe parcursul anilor petrecuți în colegiu.

În momentul dedicat celor 119 absolvenți ai promoției 2023 au fost apreciaterezultatele obținute la învățătură, printre care, la loc de cinste, reușita elevului plutonier-major Marius Alin Curcă și a elevei sergent-major Alexia Ursuțu, care au fost admiși la două dintre cele mai de top academii militare din Statele Unite ale Americii: United States Military Academy West Point, respectiv, United States Air Force Academy Colorado Springs. Pentru meritele deosebite la învățătură, dar și pentru excelență în pregătirea militară le-a fost conferită diploma „Colonel Marin I. Georgescu”.

 

Premii pentru olimpici

În contextul general al prețuirii performanței, s-au acordat premii pentru cei 13 elevi ștefaniști olimpici la fazele naționale ale olimpiadelor școlare, pentru premiul al III-lea obținut în cadrul concursului de eseuri organizat în cadrul Forumului Internațional pentru Pace, Securitate și Prosperitate și pentru profesorii îndrumători.

În semn de respect și apreciere a rezultatele obținute în educarea generațiilor de elevi, colonelului doctor Romeo Aurelian Popovici, comandantul Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, i-a fost acordată „Emblema de onoare a Comandamentului Forțelor Întrunite”.

Totodată, în cadrul ceremoniei, elevul sergent-major Cosmin-Dumitru Vișovan a fost avansat la gradul onorific de plutonier-adjutant. Cosmin a obținut Premiul I la faza Națională a Olimpiadei de Istorie și a încheiat anul școlar cu media 10. Avansarea a fost oficiată de general-maior Cristian Daniel Dan, împreună cu comandantul colegiului.

 

„Perseverența și curajul, dar și onoarea militară și respectulsunt cele mai importante”

Un alt moment important din timpul desfășurării ceremoniei a fost cel în care absolvenții promoției 2023 „General Constantin Christescu – 100” au predat cheia colegiului reprezentanților claselor a XI-a, ca simbol al continuității tradițiilor şi valorii generațiilor de elevi ai Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”.

A fost conferit titlul de Clasă „Căpitan-Erou Aurel Vasilescu” clasei a XI-a B, pentru performanțele obținute în acest an școlar și titlul de Profesorul Anului, prof. Petrică Dorin Ciocan.

În încheiere, general-maior Cristian Daniel Dan, locțiitorul Șefului Statului Major al Apărării, a transmis absolvenților: „Sfatul meu este să concurați, în primul rând, cu voi înșivă. Cu emoțiile și cu ezitările, cu sacrificiile și cu obstacolele inerente. Să vă autodepășiți.Iar în această cursă, să nu uitați că perseverența și curajul, dar și onoarea militară și respectulsunt cele mai importante.

Eforturile voastre vor fi răsplătite atunci când vă veți atinge scopul nobil de a face parte din familia Armatei României. Însă, nu uitați că a fi militar este mai mult decât o profesie. Este un destin. Este un stil de viață pe care deja l-ați îmbrățișat, dar care trebuie să continue. La fel și pregătirea voastră”.

Momentul festiv s-a încheiat cu defilarea subunităților de elevi în aplauzele celor prezenți. 

La festivitatea de joi au fost prezenți general-maior Cristian-Daniel Dan -  locțiitorul Șefului Statului Major al Apărării, absolvent al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, promoția 1990; prefectul județului Suceava, Gheorghe Alexandru Moldovan; vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Tofan; primarul Municipiului Câmpulung Moldovenesc - Mihăiță Negură; primarul comunei Pojorâta - Bogdan Codreanu; locțiitorul comandantului Comandamentului Forțelor Întrunite, general de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, absolvent al colegiului, promoția 1986; locțiitorul Șefului Direcției Operații a Statului Major al Apărării, general de brigadă doctor Cornel Traian Scurt, absolvent al colegiului, promoția 1988, reprezentantul Asociației Ofițerilor în Rezervă și în Retragere; general maior (r) doctor Ioan Manci, absolvent al colegiului, promoția 1979, alte oficialități, părinții, rudele elevilor și cetățeni ai Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii, recunoștință și emoții pentru cei 119 absolvenți ai Colegiului Militar „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premii, recunoștință și emoții pentru cei 119 absolvenți ai Colegiului Militar „Ștefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei