Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 140 (8364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

95 de elevi merituoși, premiați la Gala Olimpicilor Ștefaniști

Sâmbătă, 17 Iunie 2023 (21:37:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

95 de elevi merituoși au fost evidențiați în cadrul Galei Olimpicilor ștefaniști, eveniment care a deschis festivitatea de la finalul celui de-al163-lea an școlar la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Cei 95 de performeri sunt participanți la cel puțin un concurs național sau internațional avizat de ministerul de resort, aceștia fiind recompensați cu Diploma de Excelență a instituției, cărți, premii în bani și multe aplauze oferite generos de asistență. Sponsor al galei a fost S.C.  Tehnoworld Fălticeni.

La ceas de bilanț parțial, directorul Dan Popescu a transmis elevilor și părinților mesajul cancelariei de regret și scuze pentru inerente disfuncții provocate şi de neplanificatele „vacanțe”.

„Cu atât mai mult, felicitările pentru finalizarea anului școlar cu rezultate remarcabile nu pot fi simple gesturi formale.

Relativitatea bilanţului este determinată obiectiv de viitoarele performanţe ale absolvenţilor noştri gimnazişti şi liceeni pe care le aşteptăm cu firesc optimism, deşi avem de apărat recorduri faimoase precum poziţia a III-a în clasamentul naţional obţinut la matematică de gimnaziştii ştefanişti la evaluarea naţională din anul 2022.

Provocare pentru viitorii absolvenţi este şi admiterea în număr mare a bacalauraţilor colegiului la universităţi de mare prestigiu ca de pildă Oxford, unde absolventul Ştefan  Domonco, începând cu această toamnă, va fi student”, a mai subliniat Dan Popescu.

 

  • Distincții speciale

 

Titlul de „Elevul anului şcolar 2022-2023” a fost acordat elevilor competitori cu multiple disticţii la matematică, informatică, astronomie şi astrofizică - David Palaghianu, clasa a VIII-a şi Rareş Aurel Poinaru, clasa a IX-a - ambii recompensaţi şi cu cea mai înaltă distincţie a colegiului, Diploma şi Placheta de Onoare.

A urmat acordarea burselor „Profesor Gheorghe Marchitan” pentru rezultatele la matematică obţinute în anul şcolar 2022-2023, acordate de doi elevi ai reputatului profesor, universitarii Marius Marchitan, USV Suceava şi Cătălin Zara, UMass Boston, membri ai Bordului grupului de iniţiativă.

Bursierii sunt: David Palaghianu, clasa a VIII-a, Rareş Aurel Poinaru, clasa a IX-a, Magda Iulia Popa, clasa a X-a, Paul Burcă, clasa a XI-a,  Şerban Orza, clasaa XII-a şi Cristina-Maria Popa, clasa a XII-a.

Apoi s-au acordat bursele pentru succesele obţinute de tinerii fizicieni - Bursa „Profesor Marian Scheffel” acordată de Carmen Scheffel şi de seniorul cancelariei colegiului, Costică Costan.

Au fost desemnaţi: Tudor Amorăriţei, clasa a VII-a, Paul Burcă, clasa a XI-a şi Cristina-Maria Popa, clasa a XII-a.

Activitatea reprezentanţilor Consiliului Elevilor a fost apreciată de directorul adjunct al colegiului, Gabriel Hacman, prin câteva diplome „Titlu de Merit”, înmânate chiar de preşedintele consiliului, Duciuc Cosmin, clasa a XI-a.

Festivitatea a continuat cu premierea elevilor performanţi de la nivelul fiecărei clase de către profesorii diriginţi celor, urmând ca toţi cei cu Premiul I să alcătuiască panoul anual al Liderilor Claselor din anul şcolar 2022-2023. 

„Vacanţă profitabilă şi succes absolvenţilor la cele două examene naţionale. Tuturor, e bine să vă amintiţi cuvintele lui Friedrich Nietzsche:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 <Trebuie sa-ti doresti sa fii puternic. Altfel, nu vei ajunge niciodată aşa!>”, a conchis Dan Popescu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 95 de elevi merituoși, premiați la Gala Olimpicilor Ștefaniști.
 Vizualizări articol: 1595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
95 de elevi merituoși, premiați la Gala Olimpicilor Ștefaniști3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei