Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 140 (8364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interpelare

Deputatul AUR Florin Pușcașu îi cere premierului Ciolacu să coreleze veniturilor românilor „cu un coș minim de consum pentru un trai decent”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul AUR de Suceava Florin Lucian Pușcașu l-a interpelat, vineri, pe prim-ministrul Marcel Ciolacu, solicitând să-i răspundă „în scris” la ce dată va corela veniturilor românilor „cu un coș minim de consum pentru un trai decent care reprezintă pragul sărăciei în România”.

În interpelarea sa, deputatul AUR a afirmat că politica Guvernului României nu este în acord cu politica Uniunii Europene pe subiectul corelării veniturilor populației cu un coș minim de consum întrucât Parlamentul European a adoptat în data de 14 septembrie 2022 o nouă legislație privind salariile minime adecvate în UE, care impune calcularea unui ”coș de bunuri și servicii la prețuri reale” pentru salariul minim. „Pensionarii au și ei dreptul la un <coș de bunuri și servicii la prețuri reale> ca pensie minimă. Ar putea fi primul pas pentru un trai decent după o viață de muncă. În Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este precizat un mecanism pentru stabilirea salariului minim în acord cu un coș minim de consum pentru un trai decent calculat pentru bunuri și servicii la prețuri reale”, a spus Florin Pușcașu. 

Acesta a afirmat că parlamentarii AUR au depus două proiecte de lege, L198/2022 și L676/2022, care prevăd armonizarea salariului minim și a pensiei minime cu valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent, prevăzut în anexa OUG nr. 217/ 2000, „care este exact norma adoptată recent de Parlamentul European, respectiv calcularea unui <coș de bunuri și servicii la prețuri reale> pentru salariul minim”.

Deputatul AUR îi cere premierului să fie „bărbat politic”, să scoată „de la sertar” propunerile legislative ale AUR și să dea avizul pozitiv al guvernului pentru ca acestea să devină legi.

„Avocatul Poporului nominalizează propunerile legislative depuse de parlamentarii AUR pentru armonizarea cu legislația europeană și precizează că nu înțelege de ce nu se adoptă o astfel de legislație în România. Sursa de finanțare este prevăzută a fi impozitarea drastică a părții necontributive a pensiilor speciale și eliminarea finanțării de la bugetul de stat a partidelor politice parlamentare. Creșterea economică din anul 2022 bazată pe consum, în ciuda inflației de 16%, nu a fost distribuită echitabil românilor prin bugetul aprobat pentru anul 2023. Puterea de cumpărare a românilor a scăzut dramatic și cu toate astea ați menținut pensiile speciale și finanțarea partidelor parlamentare de la bugetul de stat. Domnule prim-ministru, a fost făcută economie bugetară din sărăcirea românilor întrucât nu au fost indexate veniturile românilor nici măcar cu rata inflației. Uniunea Europeană impune calcularea unui <coș de bunuri și servicii la prețuri reale> pentru salariul minim. Pensionarii au și ei dreptul la un <coș de bunuri și servicii la prețuri reale> ca pensie minimă. Coșul minim de consum reprezintă pragul sărăciei”, a mai spus Florin Lucian Pușcașu, în interpelarea către premier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR Florin Pușcașu îi cere premierului Ciolacu să coreleze veniturilor românilor „cu un coș minim de consum pentru un trai decent”.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul AUR Florin Pușcașu îi cere premierului Ciolacu să coreleze veniturilor românilor „cu un coș minim de consum pentru un trai decent”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei