Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 103 (8327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mulți și tot mai inconștienți

Șoferii băuți prinși de polițiștii suceveni se întrec în alcoolemii năucitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Obiceiul unora de a se urca băuți la volan este din păcate răspândit în județ, după cum vedem zilnic fără excepție în buletinele de presă ale poliției, iar ce atrage atenția parcă tot mai îngrijorător este că unii sunt depistați cu concentrații enorme, la limita comei alcoolice.

Ultimul pe listă este un bărbat care, pe 28 aprilie, în plină zi, a fost oprit în trafic, la volanul unui VW,  pe raza satului Ioneasa, comuna Vadu Moldovei. Buletinul de analiză toxicologică emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Suceava în data de 3 mai a arătat că șoferul pericol public avea imensa alcoolemie de 3,50 g/l alcool în sânge.

În baza acestui rezultat, polițiștii Secției Rurale Vadu Moldovei au luat măsura preventivă a reținerii în arest a bărbatului, acesta fiind introdus în arestul poliției județene. În marea majoritate a cazurilor de acest fel, șoferii pericol public scapă după 24 de ore de arest, fiind plasați ulterior sub control judiciar.

De cele mai multe ori și condamnarea acestora este cu suspendarea, pușcăria fiind ”asigurată” doar când cei deja condamnați o dată și cu termene de încercare impuse comit din nou infracțiuni rutiere. Pare așadar că acești șoferi pericol public ajung foarte greu la pușcărie (și așa și este), dar pe de altă parte dacă toți cei prinși băuți și/sau fără permise ar fi trimiși după gratii pe termen lung fără îndoială că nu ar fi loc pentru toți în pușcării.

Acum câteva zile, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Frătăuții Noi, a ajuns în arest pentru o alcoolemie de 3,36 în sânge.

La interval de câteva zile avem exemple de șoferi reținuți în arest pentru alcoolemii de 3-3,5 la mie. Alcoolemii la care mulți alții nici nu se pot ține pe picioare ori sunt deja în comă alcoolică.

La capitolul alcoolemie record, în luna septembrie a anului trecut, șoferul unei autoutilitare, care a provocat o tamponare în municipiul Suceava și a fugit, găsit în scurt timp de polițiști, avea o alcoolemie de 1,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, alcoolemia care, în urma recoltării probelor biologice, s-a dovedit a fi  de peste 4 la mie în sânge, chiar 4,10 la una din probe.

Nici femeile nu s-au lăsat mai prejos în acest nedorit top al alcoolemiilor. Femeia-militar care în urmă cu mai puțin de o lună de zile a dat cu mașina peste un om, pe o stradă din Vatra Dornei, și care a fost găsită de polițiști dormind cu capul pe volan, avea o alcoolemie în sânge de 3,35 la mie la prima probă, respectiv 3,06 la mie la proba a doua. 

Comentariile suplimentare sunt de prisos, însă cert este că în județ avem o mare problemă cu alcoolul la volan.

Polițiștii cu experiență în munca de teren spun că mai ales în mediul rural foarte mulți localnici și-au făcut un obicei zilnic de a conduce băuți, pe distanțe aparent scurte, fapt care nu face însă gradul de pericol public mai scăzut, din contră, pe unele drumuri comunale, printre case, riscurile unei tragedii fiind chiar mai mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferii băuți prinși de polițiștii suceveni se întrec în alcoolemii năucitoare.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șoferii băuți prinși de polițiștii suceveni se întrec în alcoolemii năucitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei