Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 103 (8327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Napoli, floarea cu care s-a făcut primăvară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când, pe la jumătatea sezonului, făceam un prim tur de orizont prin Top 5 campionate din Europa, excludeam doar Spania de la categoria ”surprize, surprize”. Evident, era vorba despre lupta la titlu și despre posibilitatea ca un nechemat să le ia granzilor șunca din fasole. Atunci erau pe cai mari Arsenal și Napoli, iar în Germania și Franța marii mahări, Bayern și respectiv PSG, înotau greu. Acum, la început de mai, doar Napoli a devenit certitudine, chiar matematică la ora la care citiți aceste rânduri, căci mai era nevoie doar de un punctuleț aseară, la Udine. Deși au dominat monstruos această stagiune, napolitanii termină parcă fără suflu, copleșiți de propriile performanțe, atât în Europa, cât și în Italia. Desigur, asta nu ne împiedică să salutăm acest triumf îndelung așteptat, din îndepărtatul 1990, ultimul an în care Maradona a mai atins nivelul său celest, prelungit până la Italia Novanta. Să nu uităm că dacă intrau pe teren bugetele, Napoli nu prindea loc de Liga Campionilor! Luciano Spalletti a făcut o treabă excelentă, merită din plin acest prim Lo Scudetto ca antrenor.

Spre deosebire de Napoli, care a zburdat singură, Arsenal n-a rezistat presiunii infernale puse de City, cu acest ”unstoppable” Haaland! Era totuși de așteptat, deși m-am amăgit cu faptul că băieții lui Guardiola se vor concentra pe Liga Campionilor, adică pe ceea ce le lipsește, numai că un asemenea lot la care s-a prins perfect altoiul norvegian nu se mai împiedică de limitele dintre competiții.

Cât despre ceilalți coloși, Bayern și PSG, spuneam atunci că ar fi minunat ca măcar una să se împiedice de vreo buturugă mică. Și iat-o pe Dortmund în această postură, chiar trecând în față pentru o etapă. Și tocmai ce-i studiasem traseul și trăsesem concluzia că poate sta doar la mâna ei, câștigând cele trei meciuri de acasă plus două deplasări mai mult decât abordabile, că Dortmund a și comis-o la Bochum. Fibra de campion se capătă și din tradiție, să-ți iei soarta în propriile mâini la momentul oportun și să nu-i mai dai drumul. Parcă văd că așa vor face bavarezii, deși programul lor pare presărat cu una-două capcane. În Franța, deși situația lui PSG este aia care este, cu tridentul văduvit de-acum și de Messi, urmăritoarele nu au forța unui sprint irezistibil cu care să profite. De altfel, nu demult Marseille și Lens au fost bătute drastic de parizieni, așa că PSG va câștiga un nou titlu, spre nemulțumirea suporterilor, plictisiți deja de meniul ăsta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Napoli, floarea cu care s-a făcut primăvară.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Napoli, floarea cu care s-a făcut primăvară5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei