Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 261 (8178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final neprevăzut

Agent al unei firme de curierat, condamnat după ce a împins un bărbat băut, iar acesta a decedat după ce s-a lovit la cap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat care lucra ca agent al unei firme de curierat și-a aflat vineri pedeapsa finală într-un dosar în care a fost judecat pentru comiterea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Pedeapsa aplicată de Tribunalul Suceava și menținută de Curtea de Apel Suceava lui Dumitru Macovei este de 3 ani închisoare cu suspendare.

Fapta s-a petrecut pe data de 29 aprilie 2021, în jurul orei 11.00, pe terasa unui bar din Gura Humorului. Agentul firmei de curierat a ajuns acolo, iar unul dintre clienți, care se afla în stare de ebrietate, a intrat în vorbă cu Macovei deși nu îl cunoștea. Mai exact, clientul i-a cerut agentului să părăsească zona și să plece cu documentele de corespondență către persoanele la care avea de ajuns.

La un moment dat, Dumitru Macovei s-a întors cu spatele, dar turbulentul s-a apropiat și l-a împins, cerându-i din nou să își facă treaba. Și de această dată agentul firmei de curierat i-a cerut bărbatului să îl lase în pace, dar efectul a fost acela că respectivul client al terasei l-a împins din nou. Exasperat de această atitudine, Dumitru Macovei l-a împins și el pe bărbat, iar acesta s-a dezechilibrat și a căzut pe spate, cu capul de terasa betonată.

Impactul a fost dur, iar zgomotul a atras atenția și altor persoane care se aflau în acel loc. Martorii au sunat la serviciul de urgență 112 și au cerut ajutorul unei ambulanțe. Pentru că rănitul era în stare gravă, s-a decis transferul acestuia la Spitalul Județean Suceava, unde, în ciuda asistenței medicale de care a avut parte, a decedat cinci zile mai târziu.

„La data de 7 iunie 2021 medicul legist din cadrul SML Suceava a pus la dispoziţia organului de urmărire penală raportul de necropsie în care a arătat că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinţa leziunilor meningo-cerebrale produse în cadrul unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de calotă iradiată la baza craniului, a cărui evoluţie a fost agravantă de preexistenţa unor afecţiuni cardiace. Medicul legist a pus în evidenţă existenţa unui traumatism vertebro-medular toracal obiectivat prin fractură corp vertebral T4 cu infiltrat hemoragic. Aspectul şi topografia leziunilor cranio-cerebrale pledează pentru producerea lor prin cădere de la acelaşi nivel şi lovirea extremităţii cefalice de un plan dur la nivel occipital stânga. Celelalte leziuni de violenţă constatate în timpul autopsiei (echimoze, excoriaţii, fractură corp vertebral T4) s-au putut produce prin lovire cu sau de corpuri contondente, posibil prin hiperextensia coloanei vertebrale toracale şi nu au avut rol tanatogenerator. Între leziunile cranio-cerebrale şi deces există o legătură de cauzalitate directă condiţionată de afecţiunile patologice preexistente”, au menționat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Ca urmare, fapta a fost încadrată la loviri cauzatoare de moarte, iar o simplă împingere a constituit obiectul unei condamnări penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agent al unei firme de curierat, condamnat după ce a împins un bărbat băut, iar acesta a decedat după ce s-a lovit la cap.
 Vizualizări articol: 1325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agent al unei firme de curierat, condamnat după ce a împins un bărbat băut, iar acesta a decedat după ce s-a lovit la cap0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei