Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 127 (8044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Ce presupune o terapie cu adevărat eficientă

A avea o experiență traumatică înseamnă a avea parte de un stres traumatic, adică toxic. Stresul traumatic poate genera stresul celular. La rândul său, stresul celular declanșează, printr-o modificare a expresiei genetice, o serie de modificări epigenetice, pregătind terenul pentru o multitudine de procese metabolice disfuncționale, care, de-a lungul timpului, în funcție de gravitatea și intensitatea traumei, conduc la boli cronice. Inițial este întotdeauna vizibilă veriga cea mai slabă a lanțului. Dar nu este deloc util să ne agățăm de diagnosticele individuale sau să ne orientăm după simptome, deoarece bolile cardiovasculare, tulburările reumatice, bolile autoimune sau afecțiunile canceroase pot constitui oarecum, la nivel fizic, faza finală a unei îndelungate evoluții patologice și a unor modificări disfuncționale, care au ca punct de plecare un loc foarte ascuns, și anume trauma psihică. De aceea, uneori este necesar să ne întoarcem la începutul lanțului, dacă ne interesează o însănătoșire și o vindecare durabile. Orice altceva este adesea doar o reprimare a simptomelor sau o amânare a manifestării lor. Bineînțeles că este necesar să se ia în considerare și să se trateze toți factorii care însoțesc, întăresc sau contribuie la declanșarea bolilor. Această abordare merită să fie denumită și terapie multidimensională.

La nivel practic acest lucru înseamnă că pacienților cu care lucrăm trebuie să le oferim un diagnostic multidimensional care să analizeze corpul din punct de vedere fizic (boli somatice), mental și emoțional (afecțiuni și dezechilibre psihoemoționale), energetic, alimentație și stil de viață. Pe baza acestui diagnostic trebuie să acționăm imediat asupra modului în care pacienții se alimentează și să le înlocuim în mod sistematic nutrienții în funcție de rezultatele analizelor. Totodată, dacă analizele indică posibilă prezență a unor toxine în organism, acestea vor trebui să fie ulterior eliminate prin cure de detoxifiere specifice. În același timp, le oferim pacienților un program de exerciții terapeutice special conceput să acționeze simultan în plan fizic, psihoemoțional și energetic și le oferim explicații cu privire la adoptarea unei alimentații care să sprijine procesele de regenerare și de vindecare atât din punct de vedere fiziologic, cât și din punct de vedere psihic.

Ca un aspect esențial, îi ajutăm pe pacienți să-și conștientizeze și să-și proceseze simptomele și cauzele subiacente, îi încurajăm să aibă o atitudine conștientă, binevoitoare și plină de compasiune față de ei înșiși și față de situația lor, oferindu-le indicații cu privire la exercițiile terapeutice ce au rolul de a le îmbunătăți stilul de viață, gândirea pozitivă, voința, modul de trece prin etape dificile și stresante, modul de a se bucura de viață, modul de a înțelege care sunt prioritățile în viață și cum să își abordeze propriile traume și neîmpliniri etc. Din experiența noastră, acest lucru duce la întărirea motivației și a capacității de a se confrunta cu propriile probleme și limitări.

Pacienții trebuie să aibă un program terapeutic pentru acasă și anumite exerciții ce trebuie efectuate la domiciliu o dată sau de două ori pe zi și de asemenea trebuie să revină la cabinet săptămânal pentru alte forme de terapie specializată ce se efectuează doar cu terapeutul. Ședințele săptămânale la cabinet au rolul și de monitorizare permanentă a întregului proces terapeutic ce trebuie să fie unul dinamic, permanent adaptat nevoilor pacientului care evoluează în procesul de vindecare.

Atunci când simptomele și cauzele afecțiunilor psihice și somatice au dispărut, când corpul este din nou plin de vitalitate, gândirea devine pozitivă, echilibrul emoțional este refăcut, când alimentația sănătoasă și un program de exerciții terapeutice sunt integrate perfect în rutina zilnică, putem spune că procesul de vindecare este realizat.

Pentru a face aceste rezultate obținute în planul vindecării să fie durabile, pacienții trebuie intre într-un program terapeutic de menținere și dezvoltare personală ce trebuie reajustat periodic prin ședințe la cabinetul de terapie. Dacă terapeutul consideră că pacienții au nevoie de un ajutor suplimentar vor fi integrați în grupurile terapeutice săptămânale și vor participa la seminarii și tabere de vindecare anuale.

Ceea ce v-am prezentat mai sus este o cale terapeutică sigură spre o vindecare reală și o viață fără boli, lungă și trăită cu bucurie din plin.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753 937 223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce presupune o terapie cu adevărat eficientă.
 Vizualizări articol: 2659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 27 voturi
Ce presupune o terapie cu adevărat eficientă5.0527

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei