Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 127 (8044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Manifestări

Ziua Copilului, eveniment organizat de Primăria Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, în parteneriat cu Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa”, instituţiile de învăţământ preşcolar şi gimnazial din municipiu, Clubul Copiilor Fălticeni, Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, au pregătit o surpriză plăcută tuturor copiilor din municipiu.

Manifestările au început la ora 9,00, la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” cu vernisajul expoziţiei de grafică „Faună marină”.  Interpretările grafice din arhiva muzeului au fost realizate de copii, sub îndrumarea prof. Dan Bartoş. Tot muzeul apelor a oferit accesul gratuit pentru copii după orele 14,00.

De la ora 10,00, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”, copii şi părinţi au primit o invitaţie la lectură cu ajutorul expoziţiei de carte pentru copii „Tolba cu povesti”, urmată de vernisajul expoziţiei de desene „Vis de copil” realizată cu lucrările elevilor clasei I B, coordonator prof. Ana Butnaru, de la Şcoala  Gimnazială „Mihail Sadoveanu”. Alte expoziţii care au fost vernisate pe 1 iunie, în aceeaşi locaţie, au fost „Micii artizani”, un colaj de abilităţi practice ale elevilor clasei a  II-a B, coordonator prof. Magdalena Ţugui de la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” şi expoziţia de pictură cu lucrările Denisei Elena Roman, în vârstă de 8 ani, din Rădăşeni, îndrumător prof. Ana Iordache. Pentru unii copii întâlnirea cu cartea şi lumea poveştilor a fost deschiderea spre Biblioteca Municipală. Cezara, o fetiţă de 7 ani, de la Şcoala „Ioan Ciurea”, a ajuns la bibliotecă împreună cu tatăl, un pasionat de lectură. Fetiţa a fost fascinată de ceea ce oferă biblioteca dorind chiar să îşi facă fişă de lectură şi să împrumute primele cărţi dintr-o bibliotecă publică. Şi alţi copii au trecut pragul Bibliotecii în această zi şi nu au ieşit până nu au împrumutat o carte.

 

Jocuri şi desene împreună cu copii din Ucraina

La ora 9.00, peste 35 de voluntari au pregătit baloane, hârtie creponată, vopsele şi cretă colorată pentru a marca zona de joacă amenajată pe Aleea Pietonală, în faţa clădirii administraţiei locale. După o repriză de desene pe asfalt, membrii Grupului „Aripi în Europa”  i-au implicat pe copii în proiectul „Dansuri la locul de întâlnire”, cei mici fiind invitaţi să imite mişcările voluntarilor care dansau pe ritmurile unui colaj cu cele mai frumoase cântece pentru copii. După ce s-au împrietenit cu liceenii, cei mici au jucat diverse jocuri de socializare adaptate vârstei lor reunite sub genericul „1, 2, 3 Fuga după ei”. Manifestarea, ajunsă la ediţia a şasea, promovează stimularea creativităţii şi imaginaţiei copiilor prin jocuri interactive, dans pentru copii mici, animaţie şi personaje de poveste. În Colțul transformărilor copiii au avut ocazia să se transforme în personaje de poveste prin arta pictatului pe faţă, una din cele mai îndrăgite activităţi de la petrecerile pentru copii. Folosind culori speciale pentru piele, dorinţa copiilor ca pe feţe să aibă modele de prinţese, fluturaşi, Spiderman, Batman, căţeluşi sau pisicuţă s-a îndeplinit cu ajutorul liceenilor talentaţi în pictură.

Printre participanţii la activităţile organizate la Fălticeni în prima zi s-au numărat şi câţiva copii din Ucraina, care din luna martie locuiesc la Fălticeni şi care participă în fiecare weekend la activităţile organizate de Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa” cu sprijinul Asociaţiei Rotary Club Fălticeni.

După-amiază, începând cu ora 17,00, a fost organizat concursul „Ai şi tu talent”, ediţia a VI-a, concurs în care au evoluat formaţii artistice de la şcolile şi grădiniţele din municipiul Fălticeni, Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” şi Clubul Copiilor şi Elevilor şi un spectacol artistic susţinut de cei mai mici artişti locali.

 

Evenimente create special pentru copii

„Distracţia este ingredientul principal al activităţilor organizate cu ocazia celebrării Zilei Internaţionale a Copilului, pentru că Ziua Copilului din acest an a oferit din nou celor mai mici locuitori ai municipiului Fălticeni posibilitatea de a participa la o serie de evenimente atractive organizate de Primărie şi Consiliul Local împreună cu  partenerii tradiţionali ai municipalităţii. Copiii au avut intrarea gratuită la Muzeul Apelor, au participat, încurajaţi de voluntarii Grupului Local de Tineret „Aripi în Europa” la realizarea unui „tablou al copilăriei” prin cele mai frumoase jocuri, multe dintre ele amintindu-mi şi de copilăria mea, pentru că le jucam şi eu, s-au bucurat de premii, au putut desena pe asfalt. După-amiază copiii au făcut dovada talentului lor în muzică şi dans. Cu jocuri şi multă bună dispoziţie am reuşit să îi implicăm în numeroase activităţi pentru a se bucura din plin de această zi ce le este dedicată”, ne-a spus primarul Gheorghe Cătălin Coman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Copilului, eveniment organizat de Primăria Fălticeni.
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua Copilului, eveniment organizat de Primăria Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei