Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 124 (8041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Perioadă grea

Val de sinucideri și tentative de suicid în ultimele zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Perioadă critică pentru persoanele aflate în depresie ori măcinate de singurătate, în special cele vârstnice, în ultimele zile în județul Suceava înregistrându-se mai multe sinucideri și tentative de suicid. Cei mai vulnerabili la schimbarea de sezon se dovedesc a fi vârstnicii dar și la persoane mai tinere s-au înregistrat tentative de suicid.

Din păcate, se confirmă faptul că persoanele cu probleme psihice se decompensează, în general, la schimbarea de anotimpuri. Se mai adaugă și stresul provocat de pandemie și, mai nou, de război.

Sfatul specialiștilor este ca familiile celor care suferă de depresie să-i urmărească mai atent, să sesizeze orice modificare de stare sau de comportament.

Vineri seară, în jurul orei 19.30, polițiștii de la Secția Rurală Vadu Moldovei au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 75 de ani, din Bogdănești, s-a spânzurat.

Bătrânul locuia singur de ceva vreme, după o serie de certuri cu soția.

Vineri, septuagenarul și-a sunat nepotul care locuiește la Baia și i-a spus că îl va găsi pe fundul iazul din spatele casei.  

Septuagenarul nu a mai răspuns ulterior la telefon iar nepotul l-a găsit 

pe acesta spânzurat cu o funie, de o creangă a unui copac.

Cu o zi înainte, joi, la Vatra Dornei, un localnic care închiriase un apartament a anunțat poliția că l-a găsit în interior pe chiriaș spânzurat.

Bărbatul care închiriase apartamentul, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit spânzurat în baie, cadavrul fiind deja în stare de putrefacție.

Sunt și cazuri recente în care cel care a încercat să se omoare a putut fi salvat.

Joia trecută, la o stână din Mitocu Dragomirnei, un proprietar de stână a anunțat că l-a găsit pe unul din ciobani spânzurat în saivanul oilor. Salvatorul a tăiat funia iar bărbatul a fost salvat. Fiind întrebat de lucrătorii de poliție ce l-a determinat să recurgă la acest gest, bărbatul a declarat că nu suportă faptul că s-a despărțit de concubina sa.

Miercurea trecută, pe 25 mai, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de o femeie care a anunțat că și-a găsit socrul, în vârstă de 78 de ani, spânzurat în uscătorul comun de la etajul 4 al blocului în care stă.

Bătrânul se afla sub tratament pentru mai multe probleme de sănătate iar în ultima perioadă le-a spus membrilor familiei, în mai multe rânduri, că vrea să își ia zilele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Val de sinucideri și tentative de suicid în ultimele zile.
 Vizualizări articol: 3938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Val de sinucideri și tentative de suicid în ultimele zile1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei