Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 124 (8041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț

Angelica Fădor: România are astăzi cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat că după șase luni de guvernare, Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a reușit să realizeze obiectivele propuse, astfel încât să nu fie irosite șansele unice în istorie pe care România le are în acest moment pentru dezvoltare și modernizare. Angelica Fădor a subliniat că România are, astăzi, cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană și peste 90 de miliarde de euro la dispoziție pentru dezvoltare. „Într-o perioadă în sunt suprapuse criza sanitară, criza energetică și conflictul militar de la granița țării noastre, Guvernul condus de Nicolae Ciucă a oferit românilor pachetele de măsuri ce au menirea de a face posibilă atât continuarea investițiilor cât și protejarea celor vulnerabili, afectați de creșterile de prețuri. Cetățeanul este în centrul programului Guvernului Nicolae Ciucă, iar pentru a se menține siguranța și dezvoltarea țării sunt folosite toate resursele ce pot fi accesate”, a spus Fădor. Ea a arătat că prin Programul „Sprijin pentru România” Guvernul are instrumentele de lucru pentru a face față noilor efecte ale crizei generate de creșterea prețurilor, iar milioane de români aflați în zona categoriilor vulnerabile beneficiază de o bună parte din cele 17,3 miliarde de lei din acest pachet, inclusiv prin intermediul voucherelor pentru alimente și produse de bază.

„De subliniat este că mai mult de jumătate din suma din acest program a fost alocată măsurilor economice, care să permită antreprenorilor susținerea activităților, întrucât dezvoltarea economică a României depinde de evoluția mediului de afaceri”, a mai declarat deputatul PNL de Suceava. Angelica Fădor a adăugat că trebuie de remarcat și faptul că Guvernul își propune să continue investițiile, iar cele 96 de miliarde de euro, bani europeni din programele operaționale și din Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă resursa esențială pentru dezvoltarea țării.

„Perspectivele sunt încurajatoare pentru că actualul Guvern a crescut ritmul de absorbție a fondurilor europene cu 7% față de acum 6 luni, iar estimările de plată comunicate Comisiei Europene acoperă deja necesarul de declarații de cheltuieli pentru anul 2022”, a precizat Fădor. Deputatul liberal a mai afirmat că un alt program de modernizare vizează extinderea rețelelor de apă și canal și va fi realizat prin intermediul PNI „Anghel Saligny”, prin care s-a alocat deja suma de 22,5 miliarde lei de la bugetul de stat, iar cea mai mare alocare o are județul Suceava.

„Sunt încrezătoare că în următoarea perioadă activitatea Guvernului Nicolae Ciucă va arăta că România se îndreaptă pe calea dezvoltării, modernizării și creșterea calității vieții fiecărui român”, a încheiat Angelica Fădor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: România are astăzi cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Angelica Fădor: România are astăzi cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei