Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 75 (7992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistică

Ministrul Cadariu: Deficitul de forță de muncă în industria turismului este de aproximativ 50.000 de lucrători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a prezidat, marți, o întrunire interministerială care a avut ca principală temă criza forței de muncă cu care se confruntă turismul românesc. La discuții au fost prezenți secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Aurelian Păduraru, directorul general al Departamentului Consular în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Valentin-Ciprian Muntean, precum și reprezentanți ai industriei de profil.

După întâlnire, Constantin-Daniel Cadariu a precizat că sectorul privat din industria turismului a semnalat în repetate rânduri existența unui deficit de forță de muncă în acest domeniu, problemă care s-a acutizat în perioada pandemiei, când, spre exemplu, numeroase structuri cu funcțiuni de primire turistică au fost nevoite să își restrângă activitatea, angajații fiind forțați să se îndrepte către alte domenii. „Drept răspuns, în urma consultărilor avute și la nivel de premier, trebuie să unim eforturile astfel încât să venim cu un pachet de măsuri pe termen scurt, dar și în perspectivă, care să diminueze acest impact negativ”, a declarat Cadariu. El a arătat că deficitul de forță de muncă în industria turismului, din punct de vedere cantitativ, este de aproximativ 50.000 de lucrători, iar cea mai acută problemă se întâlnește, în schimb, pe litoralul românesc, unde este necesară prezența a peste 20.000 de lucrători, preponderent sezonieri.

Constantin-Daniel Cadariu a spus că soluțiile pe termen scurt, analizate în cadrul întâlnirii, se referă la importul de lucrători din țările non-UE, contingentul stabilit pentru acest an fiind de 100.000, și la modalitățile prin care poate fi redus timpul necesar pentru acordarea vizelor, precum și la corelarea vizei de ședere cu viza de muncă/angajator.

Cadariu a propus organizarea unei noi întâlniri la Palatul Victoria în decursul săptămânii viitoare, cu implicarea tuturor factorilor decizionali, pentru realizarea unui plan de acțiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Cadariu: Deficitul de forță de muncă în industria turismului este de aproximativ 50.000 de lucrători.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Cadariu: Deficitul de forță de muncă în industria turismului este de aproximativ 50.000 de lucrători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei