Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 23 (7940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur anunță că 54% din bugetul județului pentru acest an este pentru dezvoltare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în prima ședință a deliberativului va fi suspus aprobării bugetul județului pe anul 2022, proiectul fiind în momentul de față în dezbatere publică. Gheorghe Flutur a declarat că bugetul Consiliului Județean și al instituțiilor subordonate pentru anul 2022 este de nu mai puțin de 773 de milioane de lei (153 de milioane de euro), cu 20% mai mare decât cel de anul trecut.

Flutur a precizat că 54% din buget va fi alocat pentru cheltuieli de dezvoltare și 46% pentru funcționare. El a subliniat faptul că cea mai mare parte a bugetului pentru anul 2022, adică 392 din cele 773 milioane de lei, va fi alocată pentru modernizarea infrastructurii rutiere a județului. Șeful administrației județene a precizat că o sumă de 212 milioane de lei este alocată pentru axa rutieră Suceava – Iași, prin Dolhasca, 86 de milioane de lei pentru proiectele derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și 70 de milioane de lei pentru reparații curente și lucrări de întreținere pe timp de iarnă la drumurile județene.

„2022 va fi anul în care se vor finaliza o serie de investiţii importante pe drumuri județene, cum ar fi tronsoanele Izvorul Alb - Rarău, Mănăstirea Humorului – Pleșa, Mălini – Slatina, Vulturești – Hârtop, Siret – Frătăuții Noi, Rădăuți – Bilca și Grădinița – Coșna”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că tot anul acesta vor începe lucrări la investiții importate în drumuri, respectiv tronsoanele Stulpicani – Câmpulung Moldovenesc, Humoreni - Bălăceana, precum și la cele pentru care recent s-au semnat contractele, respectiv ultimul tronson din drumul Panaci - Bilbor și drumul Mălini – Borca, acestea asigurând legăturile rutiere cu județenele Harghita, respectiv Neamț.

 

La Secția de oncologie a Spitalului Județean se va construi un pavilion nou cu 20 de paturi pentru bolnavi

Gheorghe Flutur a adăugat că și la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava vor fi alocate sume mari pentru investiții în sănătate, atât în infrastructură, cât și în dotarea acestei unități spitalicești. „Vorbim aici despre construcția unui pavilion nou la Secția de oncologie, în curtea Spitalului Vechi, cu 20 de paturi pentru bolnavi și paturi pentru aparținători. Sumele alocate vor fi folosite și pentru reabilitarea instalației de apă, reabilitarea circuitului de fluide la spital, realizarea unei stații de clorinare, precum și pentru reabilitarea secției de psihiatrie a Spitalului Județean”, a mai declarat președintele CJ Suceava. El a precizat că tot pentru Spitalul Județean se alocă fonduri pentru amenajarea unei săli pentru implantarea de stimulatoare cardiace permanente, precum și pentru achiziționarea de noi dotări cu aparatură medicală modernă.

Gheorghe Flutur a spus că CJ Suceava va aloca fonduri importante și pentru Aeroportul „Ștefan cel Mare”, printre investițiile avute în vedere numărându-se finalizarea terminalului 2 pentru pasageri, realizarea documentației pentru un terminal de transport cargo, extinderea parcării, construirea unui drum nou care să facă legătura cu aeroportul prin cartierul Burdujeni, precum și pentru achiziționarea de echipamente de securitate.

Pe de altă parte, Flutur a declarat că CJ Suceava are în derulare nu mai puțin de 18 proiecte finanțate din fonduri europene, iar în momentul de față se lucrează la pregătirea altor proiecte europene.

„Ca o concluzie, putem spune că bugetul pentru acest an este unul preponderent pe dezvoltare, dar în același timp asigurăm fonduri pentru funcționarea tuturor serviciilor publice aflate în subordinea administrației județene, având asigurată inclusiv salarizarea până la finalul anului”, a declarat Gheorghe Flutur, care a ținut să sublinieze faptul că 2022 va fi un an de vârf pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță că 54% din bugetul județului pentru acest an este pentru dezvoltare.
 Vizualizări articol: 1178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur anunță că 54% din bugetul județului pentru acest an este pentru dezvoltare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei