Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 278 (7890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noul mers

Trenuri noi de la Vatra Dornei spre Iași și București, dar și câteva garnituri importante anulate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul mers al trenurilor, care intră în vigoare de pe 12 decembrie, a fost definitivat, în privința Sucevei fiind destul de multe modificări. Este certă dispariția din noul mers a unor trenuri importante, de lung parcurs, și înlocuirea acestora cu alte garnituri care vor circula însă pe distanțe mai scurte. Per ansamblu, sunt mai multe pierderi decât câștiguri, de apreciat fiind doar că s-au făcut eforturi pentru ca trasa Vatra Dornei - Suceava – Iași să nu fie lăsată descoperită pe multe ore.

Trenul IR 1837/1838 Iași-Timișoara Nord dispare din noul mers, cei de la CFR Călători anulându-l deja din octombrie. Practic, din cele două trenuri de noapte care circulau pe această rută mai rămâne doar unul singur, cel care pleacă mai devreme din Suceava (ora 17.15). Rămân totuși două trenuri pe zi spre Timișoara și trei spre Cluj-Napoca, unul dintre ele cu circulație de la Galați. 

De la noul mers nu se mai regăsește unul din trenurile de noapte care circulau spre București, cel cu plecare la 22.30. Rămâne, de noapte, trenul Vatra Dornei – București Nord, cu plecare ceva mai devreme (ora 23.30 din Suceava).

Nici trenul de la Suceava la Constanța nu va mai circula decât pe timp de vară, când va fi în circulație sezonierul Suceava-Mangalia.

La capitolul noutăți atrage atenția că dinspre Vatra Dornei spre București vor fi două trenuri directe pe zi. Pe lângă cel de noapte, apare un tren care va pleca din Vatra Dornei dimineața, va ajunge la Suceava la ora 8.00 și va fi atașat apoi la trenul spre București – IR 1752 cu plecare la 8.57 din Suceava.

Prin acest tren de la Vatra Dornei se va asigura și o legătură foarte bună spre Iași, care suplinește oarecum anularea trenului Iași-Timișoara Nord și retur. Se va putea pleca din Suceava la ora 9.00 (cu trenul de București), cu sosire la Iași înainte de ora 11.00.

Și de la Iași va fi un nou tren bun, cu plecare la 17.57 din Iași și sosire în Suceava la ora 20.00.

Pozitiv mai este și că revin trenurile de la Suceava la Ilva Mică (două perechi tur-retur), iar trenurile Regio Suceava – Câmpulung Moldovenesc vor circula sâmbătă și duminică.

CFR Călători rămâne în circulație, pe lângă magistrale, pe două linii secundare, Dornești-Putna și Suceava-Cacica. Cel puțin pe linia Suceava-Putna trenurile au un grad de ocupare decent, redeschiderea acestei rute dovedindu-se necesară per ansamblu, în ciuda neajunsurilor și a problemelor legate de timpii de mers și materialul rulant. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenuri noi de la Vatra Dornei spre Iași și București, dar și câteva garnituri importante anulate.
 Vizualizări articol: 2476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trenuri noi de la Vatra Dornei spre Iași și București, dar și câteva garnituri importante anulate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei