Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 269 (7881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clasament

Suceava, în topul județelor cu cele mai multe unități școlare în care rata de vaccinare a personalului este zero

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Județul Suceava se află pe prima poziție într-un top al județelor în care sunt cele mai multe unități de învățământ în care rata de vaccinare este zero. În județul Suceava sunt înregistrate 146 de unități școlare, școli cu personalitate juridică și structurile arondate, în care rata de vaccinare a angajaților este zero, fiind urmat de Bihor, cu 110 unități școlare, și Alba, cu 83 de unități de învățământ preuniversitar, conform datelor Edupedu.ro, date publicate de Ministerul Educației. „Numărul total al unităților de învățământ din țară, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive școlare, este de 17.926. Dintre acestea, 1.142 nu au niciun personal vaccinat, ceea ce înseamnă un procent de peste 6”, potrivit Ministerului Educației, citat de Edupedu.ro.

În conformitate cu un ordin comun semnal de ministrul Educației și ministrul Sănătății, începând cu 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar „în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat. Școlile și grădinițele care au mai puțin de 60% din personal imunizat își desfășoară activitatea online”.

De asemenea, ca noutate, din această săptămână s-a permis unităților școlare să calculeze rata de vaccinare a angajaților și separat, pe structuri arondate. „Dacă într-o comună, o grădiniță, de exemplu, care are trei angajați depășește rata de 60% de vaccinare, ea poate funcționa, chiar dacă la nivelul întregii unități cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit”, susțin reprezentanții Ministerului Educației.

Înainte de această noutate, în circa 30% dintre unitățile de învățământ din județ copiii s-au întors fizic la școală. După ce s-a calculat rata de vaccinare a personalului pe structuri arondate, în peste 37% dintre unitățile de învățământ sucevene copiii s-au întors fizic la clase. Vă prezentăm lista completă cu fiecare unitate de învățământ din județul Suceava și gradul de vaccinare al personalului:https://drive.google.com/file/d/1cr7zNRJc5196b2S9xTE2MidPFGs4m6wz/view

 

Incidența mică a îmbolnăvirilor cu Sars-CoV-2 în localități „nu aduce” copiii fizic la școală

Vă reamintim că deși ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a propus ca elevii din localitățile cu o incidență mică a îmbolnăvirilor de Covid-19, sub 3 la mia de locuitori, ar putea să revină fizic în unitățile de învățământ, chiar dacă gradul de vaccinare în rândul angajaților este de sub 60%, propunerea sa nu s-a concretizat, fiind respinsă de Ministerul Sănătății. „Susţin în continuare ca grădiniţele şi şcolile, mai ales din mediul rural, unde rata de infectare este foarte mică, să funcţioneze cu prezenţă fizică, fără niciun fel de condiţionări, sigur, cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecţie sanitară, fără alte condiţionări. Inclusiv fără condiţionarea ratei de vaccinare. Avem grădiniţe, cu 10-15 copii, în sate unde nu există şi nu au existat cazuri de infectare, în care nu există nici măcar internet şi posibilitatea de predare online şi în care nu există nici suficient de mulţi vaccinaţi”, a declarat vineri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În județul Suceava sunt destul de multe localități în care incidența de îmbolnăvire este mică, însă copiii fac tot învățământ online, pentru că singura condiție de revenire la școală în format fizic este ca rata de vaccinare a personalului să fie de minimum 60%. În multe dintre aceste localități au avut loc zilele trecute proteste în stradă, împotriva învățământului online.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, în topul județelor cu cele mai multe unități școlare în care rata de vaccinare a personalului este zero.
 Vizualizări articol: 2023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava, în topul județelor cu cele mai multe unități școlare în care rata de vaccinare a personalului este zero0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei