Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 269 (7881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Deputatul Ioan Balan cere organizarea de ore remediale pentru elevii din acest an școlar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, căruia îi solicită ca elevii din anul școlar 2021/2022 să aibă parte de ore remediale pentru a recupera materia pierdută ca urmare a faptului că au stat acasă.

”În ciuda eforturilor de a menține deschis procesul de învățământ și în pofida măsurilor adoptate de către Guvern în scopul limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2, elevii resimt întreruperile repetate ale procesului de învățământ, precum și limitele predării în sistemul de învățământ online. Cel mai puternic afectați continuă să fie elevii din mediul rural, unde dotările cu mijloace IT sunt încă nesatisfăcătoare, vitezele la internet mai reduse, iar posturile didactice sunt ocupate preponderent de personal suplinitor. Mai mult decât atât, învățământul online pentru clasele cu predare simultană din învățământul primar și-a demonstrat pe deplin ineficacitatea, fiind, fără îndoială, necesară efectuarea de ore suplimentare în format fizic pentru recuperarea decalajelor”, a arătat Ioan Balan.

În acest context, deputatul sucevean l-a întrebat pe ministrul Câmpeanu dacă intenționează să propună organizarea de ore remediale pentru elevi, în special în mediul rural și în mediul urban defavorizat, fie în cursul semestrului II din anul școlar 2021/2022 sau la începutul vacanței de vară.

”Care ar fi efortul bugetar pentru plata personalului didactic de predare dacă s-ar organiza cel puțin 5 ore remediale pentru fiecare materie predată în învățământul preuniversitar, iar plata profesorilor ar fi majorată cel puțin cu rata medie a inflației din anul 2021? Având în vedere faptul că sistemul de învățământ nu oferă condiții egale tuturor elevilor din perspectiva infrastructurii, a calificării personalului de predare și a serviciilor sociale pentru elevii provenind din medii defavorizate, vă rog să precizați dacă nu s-ar putea permanentiza practica orelor remediale în acele zone unde performanțele elevilor sunt sub media națională?”, sunt două întrebări la care deputatul Ioan Balan așteaptă răspunsuri din partea ministrului Educației.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan cere organizarea de ore remediale pentru elevii din acest an școlar.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan cere organizarea de ore remediale pentru elevii din acest an școlar1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei