Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 263 (7875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum să alegeți între un brad de Crăciun real sau artificial

Dincolo de ce cadouri să le oferiți tuturor, cum să călătoriți în siguranță și cum să sărbătoriți fără întreaga familie anul acesta, există o altă enigma de Crăciun cu care v-ați putea confrunta: ar trebui să cumpărați un brad artificial de Crăciun sau să continuați tradiția cu unul adevărat? În cele din urmă, se va reduce la preferințe, dar iată câteva avantaje și dezavantaje ale ambelor opțiuni pentru pomi ornamentali pentru a vă ajuta să luați o decizie.

 

Începem cu câteva motive pentru care oamenii iubesc brazii adevărați de Crăciun.

Ei păstrează vii tradițiile festive ale familiei

A scoate un brad de plastic din depozit în fiecare an nu este chiar același lucru cu a vă îndrepta către o fermă de brazi de Crăciun sau pepinieră locală și a aduce acasă un brad proaspăt și viu. Pentru mulți oameni care sărbătoresc Crăciunul, acești pomi ornamentali sunt un simbol festiv al familiei, tradiției și nostalgiei.

 

Miros incredibil

Crăciunul vine cu propriul buchet de arome de sezon, dar mirosul de ace proaspete de pin sau brad ar putea fi cel mai magic. Sigur, puteți oricând să aprindeți o lumânare cu parfum veșnic verde, dar este greu să găsiți ceva care să se apropie de moscul natural lemnos al unui brad de Crăciun proaspăt tăiat.

 

Sunt biodegradabili și reciclabili

Timp de mulți ani, tăierea brazilor adevărați de Crăciun a fost considerată ca fiind dăunătoare pentru mediu, dar acest lucru nu este tocmai corect. Sunt o cultură durabilă ca orice altă cultură naturală. De fapt, pentru fiecare brad de Crăciun real pe care îl recoltează, se plantează cel puțin un copac nou. În plus, sunt complet biodegradabili și reciclabili, ceea ce înseamnă că pot fi reutilizați pentru mulci, în loc să fie irosiți odată ce trece luna decembrie.

În schimb, unii pomi ornamentali artificiali au un impact de trei ori mai mare asupra schimbărilor climatice și epuizării resurselor. Sunt fabricați din plastic și oțel, necesită mai multă energie pentru a îi produce, sunt expediați din China și, în cele din urmă, vor ajunge într-o groapă de gunoi.

 

Continuăm acest articol cu avantajele unui brad de Crăciun artificial.

Îl puteți refolosi anul viitor (și în anii de după)

Dacă bugetul este cea mai mare preocupare a dvs., acest lucru v-ar putea face decizia mai ușoară. Deși prețul mediu al unui brad artificial fals este mai mare, astfel de pomi ornamentali pot fi folosiți din nou și din nou, permițându-vă să nu mai cumpărați un brad adevărat an de an. Dacă intenționați să vă expuneți bradul artificial pentru cinci (sau mai multe) Crăciunuri, ar putea ajunge să fie alegerea mai economică.

 

Nu fac mizerie și nu au nevoie de întreținere

Da, brazii de Crăciun adevărați sunt fabuloși, dar necesită și o întreținere ridicată. Este o plantă de apartament excepțională, de care va trebui să aveți grijă zilnic și nu toată lumea are timp sau răbdare să se ocupe de asta. Unul dintre motivele evidente pentru a alege un brad artificial este eliminarea bătăilor de cap care vin odată cu udarea, măturarea, tunderea și cu privire la amplasarea corectă a bradului, pentru o prospețime optimă.

 

Sunt adesea rezistenți la foc

Cei mai mulți pomi ornamentali artificiali sunt fabricați din materiale rezistente la foc, ceea ce îi face mai siguri pentru aprinderea luminilor cu mai puține griji. Acest lucru poate fi cel mai important lucru dacă ați avut de-a face cu orice fel de sperietură de incendiu în sezoanele trecute sau pur și simplu nu doriți să vă asumați acest risc.

 

Sunt ușor de personalizat

Nu puteți solicita pur și simplu bradul visurilor dvs. de la Mama Natură, dar comandarea unui  brad artificial de Craciun vă permite să îl personalizați după gust. Indiferent dacă preferați aspectul unui brad înalt și slab, un molid albastru voluminos sau un pin Ponderosa rustic, copacii creați de om vă oferă tot ce aveți nevoie, chiar dacă soiul dvs. preferat de arbori nu este disponibil în mod natural acolo unde locuiți. De asemenea, îi puteți cumpăra pre-iluminați, împodobiți cu conuri de pin sau „înghețați”, cu zăpadă artificială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să alegeți între un brad de Crăciun real sau artificial.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum să alegeți între un brad de Crăciun real sau artificial0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei