Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 263 (7875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Caz delicat

Un hoț cleptoman, în vârstă de 72 de ani, iese la prima oră din casă și fură tot ce prinde

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, dă bătăi de cap tot mai mari vecinilor de cartier, furând din scările de bloc sau din curțile caselor. În ”colecția” recentă a hoțului cleptoman se regăsesc biciclete pentru adulți sau copii, cărucioare pentru bebeluși, pubele și alte bunuri de valoare mai mare sau mai mică.

Ioan H. pare să-și fi făcut un obicei din a ieși din casă la prima oră a dimineții și a merge la furat. Cei care îl cunosc observă cum acesta vine zilnic acasă cu mai multe bunuri, cel mai adesea biciclete de copii, fără a se jena în vreun fel ori a se ascunde.

 

Dosare de furt reunite. O expertiză trebuie să stabilească dacă septuagenarul are discernământ

Polițiștii știu și ei asta, au și deschis câteva dosare penale pe numele lui pentru furt, însă mai mult de atât nu au făcut. Așa s-a ajuns ca unii păgubiți să se apuce singuri de anchete, pentru a-și recupera bunurile. 

Din informațiile noastre, au fost reunite 6-7 dosare de furt în care autorul pus sub acuzare este același Ioan H. Următorul pas în cadrul anchetei va fi o expertiză psihiatrică, care va trebuie să stabilească dacă bărbatul în vârstă de 72 de ani are discernământ. În cazul în care va fi găsit cu discernământ, dosarele vor fi reunite și este posibil să se ia și măsuri preventive față de hoț.

 

Avertismente transmise pe Facebook

Pe rețelele de socializare circulă mai multe fotografii cu hoțul septuagenar surprins în fotografii la locul faptelor.

„Aveți grijă la acest individ pe nume H. Ioan, din Burdujeni, fură tot ce găsește în scările blocurilor (trotinete, biciclete, cărucioare, ghivece de flori)”, se arată în una din postări. 

 

Cum și-a recuperat un păgubit bicicleta după o anchetă proprie

Un caz recent este cel al unui tânăr care locuiește pe strada Gheorghe Doja. În plină zi, Ioan H. i-a deschis poarta de la casă, a studiat terenul și a intrat pe proprietatea sa, furând o bicicletă de copii, în valoare de aproximativ o sută de lire sterline.

Păgubitul și-a dat seama în scurt timp cine este autorul, cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere. Și polițiștii de la Burdujeni i-au confirmat că este vorba de Ioan H.

Tânărul rămas fără bicicleta copiilor a preferat că acționeze pe cont propriu pentru a-și recupera bunul. A mers pe la centrele de fier vechi unde avea informații că Ioan H. merge cu ce fură, a pus întrebări și a reușit să afle că septuagenarul i-a vândut bicicleta unui bărbat din Verești. Păgubitul și-a găsit bicicleta la Verești, unde a avut surpriza să constate că bărbatul respectiv o cumpărase cu doar 10 lei. Omul din Verești și-a cerut scuze și i-a returnat imediat bicicleta adevăratului proprietar.

 

Un hoț atipic din toate punctele de vedere

Având în vedere cum acționează bărbatul în vârstă de peste 70 de ani și cât de ușor cedează bunurile, practic pe nimic, este destul de evident că nu este un hoț clasic, care fură pentru bani, pentru a-și asigura traiul. Acesta are locuință, familie și o situație familială normală. Pare a fi mai degrabă un veritabil hoț cleptoman, care și-a făcut un obicei din a fura, este poate chiar o nevoie a acestuia de a face asta în fiecare zi. Conform unor surse bine informate, într-o anexă pe care o folosește Ioan H., lângă blocul în care locuiește, au fost găsite recent numeroase bunuri furate. Unele biciclete sustrase nu sunt tocmai nimicuri, paguba fiind de sute de lei bune pentru victime.

 

Prins de un alt păgubit și predat polițiștilor

Recent, polițiștii de la Secția Burdujeni au fost sesizați de un localnic de pe strada Tineretului, care a relatat că, în timp ce se afla în locuință, a observat cum un bărbat în vârstă i-a intrat în curte, pe poarta de acces, a luat o bicicletă și a plecat.

Proprietarul a plecat imediat după hoț, sunând totodată și la 112. Păgubitul a reușit să dea de biciclist pe strada Prieteniei din Burdujeni, unde au ajuns ulterior și polițiștii chemați de partea vătămată. Aceștia au stabilit că bărbatul care a sustras bicicleta este același Ioan H.

Tot relativ recent, în luna iunie a acestui an, Ioan H. a fost prins la scurt timp după ce a sustras o motocicletă electrică de la un agent economic din Bazarul Suceava. Bărbatul care deținea bunul a sesizat că un bărbat în vârstă, necunoscut, a sustras o motocicletă electrică pentru copii în valoare de 450 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un hoț cleptoman, în vârstă de 72 de ani, iese la prima oră din casă și fură tot ce prinde.
 Vizualizări articol: 5326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un hoț cleptoman, în vârstă de 72 de ani, iese la prima oră din casă și fură tot ce prinde3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei