Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 211 (7823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnare

Închisoare cu executare pentru un tânăr care și-a forțat prea mult norocul cu infracțiunile rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr care a adunat un adevărat noian de infracțiuni rutiere comise, deși are numai 20 de ani, a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Suceava la o pedeapsă cumulată de 2 ani și 3 luni de închisoare cu executare. Andrei Emanuel Hariga se află în arest preventiv de la începutul lunii iunie a acestui an. Judecătorii au decis să-i mențină în continuare arestul preventiv, până la o sentință finală. Decizia Judecătoriei Suceava poate fi contestată la Tribunalul Suceava.  

Conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, instigare sub forma participației improprii la fals intelectual (ultimele trei infracțiuni legate de prezentarea unui permis fals de conducere) sunt infracțiunile pentru care tânărul a primit condamnări. Mai grav, el a recidivat conducând beat și fără permis, deși era deja condamnat cu suspendare.

După ce au cumulat pedepsele, judecătorii au stabilit ca inculpatul să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 2 ani și 3 luni de închisoare.

 

Circula în mod sinuos și frâna brusc, pe artera principală a Sucevei 

Ultimul episod care l-a avut în prim-plan pe tânărul în vârstă de 20 de ani s-a petrecut la începutul lunii iunie a acestui an, în municipiul Suceava.

Pe 1 iunie, în jurul orei 20.00, un echipaj de la Serviciul Rutier Suceava a reperat în trafic, pe Calea Unirii, un autoturism VW care era condus în mod sinuos, șoferul frânând brusc în mai multe rânduri și fiind aproape de a tampona alte mașini. Tânărul de la volan a refuzat să oprească, fiind urmărit pe mai multe străzi de echipajul de poliție. Intrat pe strada secundară Mirăuți, fugarul a oprit în dreptul unui imobil și a coborât din mașină, fiind interceptat de polițiști înainte de a se ascunde.

Tânărul și-a dat inițial identitatea fratelui său, încercând să-i păcălească pe polițiști.  

Tânărul nu a putut prezenta la control permis de conducere, iar baza de date a indicat ulterior că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.        

Hariga era și în stare avansată de ebrietate, etilotestul indicând concentrația de 0,97 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

După acest ultim episod, tânărul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Având în vedere că era deja recidivist, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au formulat propunere de arestare preventivă, care a fost admisă de judecători.

Acest caz este un exemplu de inconștiență dusă la extrem, cauză din care s-a ajuns în cele din urmă la o condamnare. Impresia generală este că în majoritatea cazurilor șoferii pericol public ajung prea greu după gratii, abia după ce „calcă pe bec” de mai multe ori și ignoră pedepsele cu suspendare ori măsurile restrictive. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închisoare cu executare pentru un tânăr care și-a forțat prea mult norocul cu infracțiunile rutiere.
 Vizualizări articol: 3616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Închisoare cu executare pentru un tânăr care și-a forțat prea mult norocul cu infracțiunile rutiere5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei