Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 208 (7820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   25 imagini |   ø fişiere video

Manifestare tradițională

Sărbătoarea Roadelor, un eveniment care strânge la un loc polonezii din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A XVI-a ediție a unui eveniment devenit deja tradiție la Solonețu Nou, Sărbătoarea Roadelor, a început sâmbătă fix la ora 16.00. Ca de fiecare dată, a fost o explozie de bucurie, de culori, muzică tradițională poloneză, la care au participat atât oameni din Bucovina, dar și invitați din Polonia și din țară. Oaspeții au ajuns la biserica din Solonețu Nou cu căruțe flancate de călăreți, iar preotul paroh Stanislav Cucharec i-a întâmpinat cu pâine și sare. A urmat liturghia, oficiată de mai mulți preoți, în frunte cu episcopul Wieslaw Lechowicz, delegat al Conferinței Episcopale Polone pentru Pastorația Emigranților Polonezi și Iosif Păuleț, episcop de Iași. La finalul liturghiei, oamenii s-au îndreptat spre sediul Dom Polski, unde au asistat la un program artistic oferit de ansamblurile ”Solonczanka”, din Solonețu Nou, ”Mala Pojana”, din Poiana Micului, dar și de grupul popular de copii ”Kozinianie”, din comuna poloneză Mucharz, localitate înfrățită cu Mănăstirea Humorului.

Cu acest prilej, au vorbit invitații prezenți la manifestare, iar preoții care au condus liturghia au primit câte un tablou realizat de o membră a comunității poloneze din Bucovina. Deputatul Ghervazen Longher, care este și președintele Uniunii Polonezilor din România, a dorit să mulțumească tuturor celor prezenți, inclusiv ”celor din bucătărie, fără ajutorul cărora manifestarea nu ar fi avut același gust”.

Printre oaspeții care au sosit la Solonețu Nou s-au numărat și militarii celui de-al nouălea schimb din contigentul cantonat la Craiova, în frunte cu maiorul Robert Andrzejak. Printre cei care au dat curs invitației de a participa la ediția din acest an a manifestării Sărbătoarea Roadelor s-au mai numărat prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, primarul din Cacica, Petru Todosi, dar și primarul din Mănăstirea Humorului, Viorel Croitoru. Delegația polonă a cuprins membri ai administrației locale din comuna Mucharz, pe consulul Republicii Polone la București, Jarosvlav Szkirpan, directorul adjunct al Institutului Polonez la București, Wojciech Mrozowski, dar și consulul onorific al Republicii Polone la Brașov, Janusz Szalinski.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sărbătoarea Roadelor, un eveniment care strânge la un loc polonezii din Bucovina.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sărbătoarea Roadelor, un eveniment care strânge la un loc polonezii din Bucovina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei