Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 150 (7762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Șoldan: Faptul că 34.000 de absolvenți de liceu nu s-au înscris la bacalaureat este o mare tragedie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a făcut un apel către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, „să nu ascundă gunoiul sub preș” la sesiunea de anul acesta a examenului de bacalaureat. Gheorghe Șoldan a arătat că nu mai puțin de 34.000 de absolvenți de liceu nici măcar nu s-au înscris la examenul de bacalaureat. „Acest lucru înseamnă o mare tragedie pentru viitorul României. Această cifră, plus cei care nu vor promova acest examen, se va adăuga acelui un milion de tineri care nu au obținut o diplomă de bacalaureat în ultimii ani”, a spus Șoldan.

El i-a solicitat în mod expres ministrului Educației să nu ascundă rezultatele reale și să vină cu soluții concrete care să-i sprijine pe acești tineri. „Ei au fost lăsați în pandemie să se descurce de unii singuri, au fost lăsați în ultimii ani fără bani de navetă, fără bani pentru ore remediale, fără manuale sau acces gratuit la internet sau biblioteci. Părinții lor și-au pierdut locurile de muncă, fără să fie sprijiniți de stat pentru a-și ține copiii la școală”, a declarat deputatul PSD de Suceava.

Gheorghe Șoldan i-a mai cerut ministrului Sorin Cîmpeanu să promoveze programe de vară pentru a-i ajuta pe acești tineri să recupereze ce au pierdut în ultimii doi ani, dar și să asigure plata profesorilor pentru ca aceștia să ofere meditații elevilor. „Sprijiniți-i pe cei din mediile vulnerabile să-și poată plăti naveta până la școală, oferiți-le o bursă, faceți ca serviciile de asistență socială și profesorii de orientare profesională să ajungă la copiii care au cea mai mare nevoie în acest moment”, a mai adăugat Gheorghe Șoldan. El a mai propus și ca școlile să mai rămână deschise încă o lună, astfel încât acești tineri să nu intre direct în rândul asistaților social sau în rândurile șomerilor. Nu în ultimul rând, deputatul PSD de Suceava l-a întrebat pe ministrul Educației dacă poate să le ofere acestor tineri posibilitatea să-și găsească o meserie în viață.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoldan: Faptul că 34.000 de absolvenți de liceu nu s-au înscris la bacalaureat este o mare tragedie.
 Vizualizări articol: 846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șoldan: Faptul că 34.000 de absolvenți de liceu nu s-au înscris la bacalaureat este o mare tragedie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei