Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 150 (7762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sanitar-veterinar

Control al circulației medicamentelor veterinare, cu efect direct asupra celor care consumă carne sau lapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a demarat o acțiune de control care urmărește verificarea circulației medicamentelor de uz veterinar, care sunt vândute din farmacii veterinare, dar și din unele pet-shopuri, rezultă din unele informații.

Problema este una serioasă, consumul de produse alimentare de la animale tratate după ureche cu antibiotice ducând la sporirea antibiorezistenței, adică a lipsei de răspuns a pacientului la antibiotic.

După legislație, medicamentele veterinare se eliberează sub stricta supraveghere a medicului veterinar, care face un grafic al tratamentului, iar pe perioada respectivă este interzis consumul de lapte, carne, de la respectivul animal.

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, a explicat de ce este atât de important ca medicația veterinară să fie eliberată doar sub stricta supraveghere a unui medic: „Consumul de produse alimentare care conțin inhibatori ai dezvoltării microbiene contribuie la sporirea antibiorezistenței. Altfel spus, pentru a fi pe înțelesul tuturor, un consumator de lapte de la un animal aflat sub un astfel de tratament poate dezvolta ușor o rezistență care să nu îl mai ajute atunci când are nevoie de un tratament pe bază de antibiotic. Este o chestiune delicată și sperăm ca toți agenții economici din domeniu să înțeleagă că acest comerț cu medicamente de uz veterinar trebuie făcut strict sub litera legii, pentru binele tuturor”.

Medicamentele de uz veterinar aflate în atenția celor care vor face controlul sunt antibioticele, antiinflamatoarele, anestezicele și medicamentele hormonale.

Sanitar-veterinarii au în programul de control și verificarea celor care fac comerț online, în special cu lapte. Cei care fac un astfel de comerț trebuie să țină cont de faptul că au nevoie de atestat de producător și de carnet de sănătate vizat de medicul de liberă practică, ce să ateste că animalele nu au boli contagioase și sunt cu vaccinurile la zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Control al circulației medicamentelor veterinare, cu efect direct asupra celor care consumă carne sau lapte.
 Vizualizări articol: 1080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Control al circulației medicamentelor veterinare, cu efect direct asupra celor care consumă carne sau lapte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei