Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 150 (7762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Turneu deschis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ce zi! Marile favorite din cea de-a treia zi a optimilor, Spania și Franța, termină la egalitate, 3-3, după 90 de minute, cu Croația, respectiv Elveția. Spania, deși părea mai fragilă, absoarbe șocul, cu Morata ieșind la rampă exact când era mai mare nevoie. Ce vremuri trăim, tot felul de dezaxați ajung să substituie opinia publică și să pară relevanți! Mă refer la ”suporterii” care l-au amenințat pe Morata, nelimitându-se doar la el. Părerea mea e că nu va mai dura mult și rețelele astea sociale vor ajunge să fie moderate, deși volumul de postări este gigantesc. Sau poate ”dezanonimizat”, căci nu-ți mai vine să împroști mizerii sub nume propriu.

Dar să ne concentrăm pe partea frumoasă, e mai sănătos. Arena Națională a avut parte de un meci pentru istorie, iar mulți români au fost acolo și vor păstra asta în amintire toată viața. Elvețienii au căzut de foarte sus după penalty-ul ratat, urmat de un-doi-ul lui Benzema, cu o minge agățată cu norocul meseriașului pe la spate și apoi cu oportunismul atacantului la un șut respins. A urmat golul lui Pogba, care mai rău a făcut! OK, frumos șutul, dar de-astea mai nimeresc și cărătorii de pian, nu era cazul să se umfle atât. Mai întâi a înțepenit cu mâinile încrucișate, primind ca o statuie felicitările colegilor, apoi a făcut gesturi largi de rotire a brațelor, sugerând eliberarea unui șuvoi, a mai dus două degete la cap, după care a mai dansat și cu Kimpembe! Dar fotbal mai jucăm și noi sau s-a terminat meciul? După cum bine a remarcat mai multă lume, Pogba începuse să persifleze, ba jonglând mingea în tușă până a scăpat-o în aut, ba ținând aiurea de minge, doar ca să iasă în evidență. Așa s-a întâmplat și în minutul 90, când un elvețian lipsit de scrupule a intrat decis prin alunecare și l-a deposedat, asta fiind originea golului egalizator. Că apoi a ratat de la unșpe pași chiar cel mai valoros jucător e însăși povestea jocului de fotbal.

Frumusețea acestor optimi constă în faptul că echipele considerate victime sigure au refuzat acest statut. N-au izbândit toate, dar măcar i-au făcut pe granzi să sufere. Au fost trimise acasă campioana mondială, vicecampioana și campioana europeană!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turneu deschis.
 Vizualizări articol: 978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Turneu deschis5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei