Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 126 (7738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afacere, nu glumă!

Reviziile la gaz și la centrale, o verificare foarte sumară pe bani mulți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Verificările și reviziile la instalațiile de gaz și la cele de la centralele termice ne scot o dată la doi ani din buzunar sume considerabile, indiferent de firma pe care o contactăm ori mai degrabă ne contactează pentru aceste operațiuni obligatorii și desigur necesare. Din punctul nostru de vedere însă, care se bazează pe mai multe relatări concrete, aceste verificări și revizii sunt tarifate cu sume mult prea mari în raport cu ce se face efectiv. Dacă luăm ca reper revizia standard, aceasta constă practic în verificarea unor posibile scăpări de gaze, cu un detector, care nu ar trebui să coste mai mult de 50 de lei, cu tot cu deranjul deplasării la domiciliul clientului.  

Din păcate nu se poate face mare lucru, firmele practicând în mare tarife asemănătoare. Practic, nici o verificare sau revizie nu costă mai puțin de 120-150 de lei, aici luând în calcul tarife minimale. Cei care ar vrea să se împotrivească nu prea au ce face. Odată ce termenul reviziei se aproape de scadență, clientul este asaltat de regulă de telefoane de la oamenii din teren de la firmele care fac aceste verificări. Când este de încasat bani, reprezentanții acestor firme nu întârzie deloc la ușa omului și nu uită să amintească și de alte revizii care trebuie făcute cât mai repede (la instalația de gaz este vorba de o revizie tehnică și de o verificare instalație, una la doi ani și una la șapte ani, plus verificarea tehnică periodică a centralei, care se face separat, de alt specialist, o dată la doi ani).

Luăm acum un exemplu concret. La un apartament din centrul Sucevei, alimentat cu gaz, în care se folosește un aragaz și o centrală, nota de plată făcută în doi timpi și trei mișcări este de 330 de lei. În această sumă intră revizia tehnică periodică la locul de consum de gaze naturale, plus verificarea tehnică periodică a centralei termice cu combustibil gazos. Ambele se fac o dată la doi ani. Operațiunea este făcută în cazul de față de firma E.ON Asist Complet SA.

La modul concret, revizia tehnică periodică la locul de consum de gaze naturale înseamnă că angajatul firmei apropie un detector de gaz de țevi, în câteva puncte, se uită la contor și verifică sigiliul. La cazul concret de care vorbim, verificarea făcută de angajatul E.ON Asist Complet SA a durat în jur de trei minute. Nici bine intrat în casa omului, specialistul în revizii se pregătește deja de completat cearșafurile de hârtii prin care să justifice încasarea banilor. Dacă  aparatul electronic merge, scoate hârtiile mai repede, dacă nu, le completează de mână. Omul este anunțat să stea „liniștit” că nu trebuie să plătească pe loc sumele, ci acestea vor veni pe factura din luna următoare.    

Angajatul E.ON Asist Complet SA a cerut insistent și dovada verificării centralei, iar dacă aceasta nu există, a insistat că nu poate face documentele fără a tarifa și această verificare. Așa se mai adaugă ușor încă 180 de lei la nota de plată și așa destul de consistentă. Asta în condițiile în care aceste sume nu conțin niciun fel de reparații sau alte intervenții, ci doar o revizie care se face cum se face. Sigur, nu generalizăm, însă avem destul exemple concrete în care verificarea instalației a fost extrem de sumară, dând senzația că este făcută doar pentru a încasa bani, și bani nu tocmai puțini.    

Pentru a face doar o comparație, un ITP la un autoturism, care presupune totuși o verificare într-un punct autorizat, și privește mai mulți parametri, costă mai puțin decât o revizie de trei minute la instalația de gaz.    

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reviziile la gaz și la centrale, o verificare foarte sumară pe bani mulți.
 Vizualizări articol: 7606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 11 voturi
Reviziile la gaz și la centrale, o verificare foarte sumară pe bani mulți4.9511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei