Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 126 (7738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Expoziția de grafică și pictură realizată de Florinela Covașă, vernisată la Observatorul Astronomic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Observatorul Astronomic Suceava a fost vernisată la sfârșitul săptămânii trecute expoziția de grafică și pictură realizată de Florinela Covașă, absolventă USV (FSE) și a cursurilor de Arte vizuale organizate de Casa de Cultură a Studenților, acțiune care s-a înscris în cadrul evenimentelor ZNST.

Expoziția, după cum a spus Raluca Schipor, artist vizual, prof. la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” și pictor-scenograf la Casa de Cultură a Studenților,se înscrie în categoria evenimentelor ce au ca scop promovarea studenților talentați din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, constituind un demers ce intenționează să marcheze finalul cursurilor de arte vizuale desfășurate la Casa de Cultură a Studenților, în anul universitar 2020-2021. „Proiectul semnat de Florinela Covașă se înscrie în linia deschisă de expozițiile pe care le-am coordonat anterior în cadrul Casei de Cultură a Studenților din Suceava, constituind un eveniment ce își propune promovarea tinerilor talentați din cadrul USV. Evenimentul a fost posibil datorită parteneriatului cu Alianța Franceză, reprezentată prin prof. Tamara Sabin, în spațiul oferit de Observatorul Astronomic, sub coordonarea Casei de Cultură a Studenților din Suceava”, a completat prof. Raluca Schipor.

Proiectul expozițional cuprinde 30 de lucrări în grafică și tehnici picturale, realizate de Florinela Covașă, absolventă a studiilor de licență și masterat în cadrul Facultății de Științe ale Educației. Din perspectiva subiectului, „lucrările prezintă un univers al portretului, evocat într-o manieră originală ce îmbină predispoziția pentru detalii captivante și exerciții de redare a atmosferei”. „Discursul pictural transpune vizual planul real și planul abstract, care împreună formează o imagine amplă ce sensibilizează și provoacă privitorul la reflecție. Fiecare lucrare are o poveste și emoție specifică, iar în spatele lor stă pasiunea, dăruirea și implicarea”, spune Florinela Covașă. Vernisajul proiectului expozițional a fost marcat și de un microrecital susținut de studenți ai Universității „Ștefan cel Mare”, coordonați de prof. Valentin Ianoș.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția de grafică și pictură realizată de Florinela Covașă, vernisată la Observatorul Astronomic.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția de grafică și pictură realizată de Florinela Covașă, vernisată la Observatorul Astronomic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei