Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 126 (7738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc se redeschide pe 1 iunie pentru a sărbători 85 de ani de existență

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, unul dintre cele mai vechi muzee ale României, se redeschide parțial marţi, 1 iunie, cu vernisajul expoziției „MAL 85 - un nou început”. Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care a adăugat că astfel se marchează o dublă sărbătoare, aniversarea a 85 de ani de la înființare și redeschiderea muzeului după cea mai amplă intervenție de renovare, restaurare și modernizare a imobilului în care se află.
Expoziția „MAL 85 - un nou început” este dedicată poveștii de aproape un secol a acestei instituții și poartă vizitatorul într-un periplu de-a lungul anilor, dezvăluind întâmplări inedite și personaje reprezentative care au contribuit la succesul acestei povești, prin imagini și documente, costume sau arme scoase în premieră din depozitul instituției.
Fondat în 1936, Muzeul Arta Lemnului este găzduit de o clădire de patrimoniu de peste 120 de ani, fosta prefectură a județului Câmpulung, și păstrează singura colecție etnografică din România dedicată exclusiv obiectelor din lemn. Aflat la intersecția mai multor culturi, în cadrul muzeului sunt expuse bunuri culturale românești, dar și exemple din cultura huțulă.
Seria evenimentelor include vineri, de la ora 20:00, lansarea „Mediateca Ocolului Câmpulung” - arhiva foto-video-sunet coordonată de Ovidiu Ștefeligă. Această bază de date online își propune să colecționeze tot ce înseamnă fotografie, film și sunet reprezentative pentru zona Câmpulung.
Sâmbătă, de la ora 19:00, are loc lansarea proiectului MAL „Drumul caselor țărănești”, un traseu turistic urban ce leagă exemple de arhitectură tradițională specifică zonei etnografice Câmpulung. Doritorii vor putea parcurge acest traseu care își propune punerea în valoare a patrimoniului arhitectural țărănesc din oraș și împrejurimi.
„Felicit pe toți cei care au lucrat astfel încât acest muzeu să devină emblematic și să ducă povestea lemnului mai departe. Obiectele și construcțiile din lemn sunt martori ai istoriei noastre și trebuie valorificate corespunzător. Este nevoie și de implicarea în protejarea, conservarea și restaurarea fondului arhitectural istoric din țara noastră, în strânsă legătură cu o cercetare aplicată. Suceava se poate mândri cu un impresionant fond arhitectural din lemn, astfel că a fost un pas natural ca Ministerul Culturii să se implice prin Institutul Național al Patrimoniului în semnarea unui protocol de colaborare cu Universitatea <Ştefan cel Mare> Suceava și Laboratorul de Biometrie Forestieră - unul dintre cele mai moderne laboratoare din țară și din regiune”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.
Trebuie spus că având în vedere că pe 1 iunie este Ziua Copilului, până pe 6 iunie vor fi organizate activități pentru copii, concerte de muzică folclorică în fiecare după-amiază, ateliere și demonstrații meșteșugărești și prelegeri în cadrul unui simpozion științific.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc se redeschide pe 1 iunie pentru a sărbători 85 de ani de existență.
 Vizualizări articol: 1068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc se redeschide pe 1 iunie pentru a sărbători 85 de ani de existență5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei