Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 125 (7737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel la memorie

Dr. Raed Arafat, către cadrele medicale nevaccinate: „Să-și amintească ce au avut la ei în spitale!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul de stat dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, recomandă cadrelor medicale care, deși nu au o interdicție medicală, nu s-au vaccinat împotriva Covid-19, să-și amintească suferința provocată de pandemie, atât în rândul pacienților, cât și al personalului din spitale. „Să-și amintească ce au avut la ei în spitale pe perioada valurilor prin care am trecut. Am văzut suferință, am văzut oameni murind cu zile, oameni care puteau fi salvați, dacă aveam vaccinul mai devreme. Acum, când avem vaccinul, este ridicol să nu ne vaccinăm și apoi să ne mirăm de ce intrăm într-un nou val, de ce mor oamenii, de ce oamenii fac forme grave. Inclusiv personalul medical, care este cel mai expus. Ei lucrează în spital, lucrează printre pacienții care sunt pozitivi și riscul să se infecteze întotdeauna este mai mare”, a declarat dr. Arafat, la Câmpulung Moldovenesc.

Șeful DSU a afirmat că nu le poate spune cadrelor medicale „să citească medicină pentru că ei au făcut medicină”, dar consideră că acestea „totuși vor trebui să analizeze poziția lor, să se consulte cu specialiștii în domeniu, pentru că de multe ori cadrele care refuză nu sunt din domeniul bolilor infecțioase, epidemiologie, virusologie”. „Să se consulte cu colegii lor, care știu foarte bine ce înseamnă vaccinul”, este recomandarea doctorului Arafat. Întrebat dacă responsabilii din domeniul sănătății au în vedere posibilitatea ca vaccinarea anticovid să fie obligatorie pentru cadrele medicale din sistemul public, așa cum este în Italia, de exemplu, răspunsul secretarului de stat Raed Arafat a fost că „la acest moment nu s-a discutat posibilitatea ca vaccinarea anticovid să fie obligatorie pentru cadrele medicale”. „Noi sperăm ca oamenii să vină voluntar să se vaccineze. Nu s-a pus problema de a-i obliga”, a mai spus secretarul de stat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dr. Raed Arafat, către cadrele medicale nevaccinate: „Să-și amintească ce au avut la ei în spitale!”.
 Vizualizări articol: 1189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dr. Raed Arafat, către cadrele medicale nevaccinate: „Să-și amintească ce au avut la ei în spitale!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei