Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 125 (7737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Performanțe

Ingineria medicală și Autovehiculele electrice, domenii de maxim interes la Salonul de Inovare și Educație Creativă de la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tineri din centre universitare românești, precum și din Republica Moldova, au fost prezenți în perioada 27-29 mai la Suceava, unde în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din USV s-a desfășurat Salonul Internațional de Inovare și Educație Creativă pentru Tineret ICE-USV. În cadrul celei de a V-a ediții a salonului au participat în regim online și lucrări aparținând tinerilor cercetători din Croația, Polonia, Hong Kong, Malaysia, Turcia, Vietnam, Taiwan, Coreea de Sud, Palestina și Indonezia.

Lucrările manifestării au inclus un workshop pe tema cercetării în perioada post-pandemie, un salon de creativitate și inventică și o serie de prezentări ale unor personalități din domeniul cercetării și educației creative 10-InSTED (10 minutes about Innovation in Science, Technology, Engineering and Design), 105 lucrări fiind înregistrate și premiate în cadrul salonului. Dintre acestea pot fi enumerate lucrări precum: Multidisciplinaritate în echipă, Inovare și perspective pentru proiectarea și utilizarea neuroprotezelor, Soluții noi pentru transportul electric urban de pasageri, Problematica teoretico-pragmatică a proprietății intelectuale, Noi materiale fonoabsorbante din deșeuri.

Prof. univ. dr. ing. Dan L. Milici, coordonatorul Comitetului de Organizare, a precizat: „Ediția din acest an a fost finanțată de Ministerul Educației și s-a desfășurat în regim mixt, peste 40 de participanți din țară și din Republica Moldova fiind prezenți la Suceava, pe lângă cei care au participat online. Manifestarea a pus accent pe două domenii de maxim interes în inginerie în acest moment: ingineria medicală și autovehiculele electrice, domenii în care USV a inițiat noi programe de studiu de licență, dar a evidențiat și rolul gândirii creative în educația universitară în general. În acest sens, vreau să evidențiez lucrările prezentate de studenți din Republica Moldova - Interpretarea narațiunii populare „Dan, căpitan de plai” în benzi desenate, Elaborarea unei ediții de carte pentru dezvoltarea creativității prin desen la copii cu vârsta 6-12 ani, Procedeu de uscare a piersicilor prin metoda convecției forțate, Electromobil pentru persoane cu dizabilități”.

La invitația președintelui Comitetului de Organizare al manifestării, prof. univ. dr. Mihai Dimian, și a prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, la manifestare au participat prof. univ. dr. ing. Ilie Nucă – șeful Departamentului de Electrotehnică al Universității Tehnice a Moldovei, șef lucrări dr. ing. Mihai-Victor Zerbeș și șef lucrări dr. ing. Liliana Georgeta Popescu, coordonatori ai Cercului de inventică a Casei de Cultură de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. dr. ing. Aurel Țîțu - manager Centrul Regional OSIM-EPO-ORDA pentru Promovarea Protecției Proprietății  Intelectuale Sibiu, cercetător dr. ing. Mircea Ignat, de la Centrul „Alexandru Proca” al ICPE - București, alte cadre didactice și cercetători din țară.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ingineria medicală și Autovehiculele electrice, domenii de maxim interes la Salonul de Inovare și Educație Creativă de la USV.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ingineria medicală și Autovehiculele electrice, domenii de maxim interes la Salonul de Inovare și Educație Creativă de la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei