Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 111 (7723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Direcția Agricolă

Agricultorii care vor să obțină fonduri europene, așteptați la cursuri pentru a-și crește punctajul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Agricolă Suceava anunță că are în derulare înscrieri la cursuri de formare profesională în specializările crescător de animale, pomicultor și legumicultor. Cursurile sunt importante mai ales pentru numeroșii suceveni care intenționează să acceseze fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Un curs de calificare de acest gen asigură punctaj suplimentar în dosarul de eligibilitate.

Directorul executiv al Direcției Agricole Suceava, Elena Claudia Gogu, a declarat că sunt începute deja două serii la cursul de crescător de animale, iar pentru celelalte două se așteaptă încă solicitări pentru formarea unei serii.   

Cursurile au taxă de participare de 420 de lei, iar durata este de 360 de ore. Se cere un nivel minim de școlarizare de 8 clase.

La terminarea cursului se eliberează un certificat de calificare, nivel 2.

După cum am amintit, absolvirea unui astfel de curs poate fi decisivă în accesarea de fonduri prin PNDR. Una din cele mai căutate este măsura de sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Suceveni până în 40 de ani, care nu au mai avut înregistrate ferme agricole, pot primi fonduri de până la 60.000-70.000 de euro prin această măsură. 

Cursurile de calificare profesională mai asigură punctaj și la alte tipuri de fonduri prin PNDR, investiții în exploatații agricole, echipamente ferme, procesare legume, pomicultură etc.

Direcția Agricolă Suceava desfășoară și cursuri de inițiere necesare implementării angajamentelor încheiate în cadrul măsurilor agromediu și agricultură ecologică. Durata unui curs de acest gen este de 40 de ore, iar taxa de participare 150 de lei.

Cererile pot fi descărcate de pe site-ul Direcției Agricole Județene Suceava - https://dajsuceava.ro și depuse la adresa de e-mail dadr.sv@madr.ro sau la fax numărul 0230/511040. Detalii suplimentare pot fi obținute de la persoana de contact Gheorghe Camarut - tel. 0758.410 421.

În altă ordine de idei, Elena Claudia Gogu a amintit că se mai pot depune cereri până pe 15 mai pentru ajutorul de minimis pentru sprijinirea producției de usturoi. De asemenea, prin APIA, se va implementa un program de susținere a producției de legume în spații protejate, cu posibilități de finanțare pentru producție de ardei gras, ardei lung, vinete, castraveți sau varză albă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agricultorii care vor să obțină fonduri europene, așteptați la cursuri pentru a-și crește punctajul.
 Vizualizări articol: 1050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agricultorii care vor să obțină fonduri europene, așteptați la cursuri pentru a-și crește punctajul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei