Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 111 (7723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acțiune de amploare

Peste 150.000 de suceveni au de comunicat date în cadrul Recensământului General Agricol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 150.000 de suceveni sunt vizați de Recensământul general agricol, care se desfășoară în intervalul 10 mai-31 iulie și care are drept scop evidențierea schimbărilor survenite de la ultimele date adunate, în 2010, și furnizarea indicatorilor statistici care vor sta la baza Politicilor agricole comune în Uniunea Europeană.

Sunt incluse în recensământ toate exploatațiile agricole, practic tot omul care lucrează o suprafață de teren cât de mică ori crește câteva animale sau păsări. Prin comparație, la APIA Suceava, la subvenții, sunt înregistrate 43.806 exploatații.  

Directorul executiv al Direcției Agricole Suceava, Elena-Claudia Gogu, a oferit detalii despre informațiile statistice la care vor trebui să răspundă oamenii: informații generale privind exploatația agricolă, modul de utilizare a terenului, efective de animale, gestionarea dejecțiilor animaliere, agricultura ecologică, alte activități aducătoare de venituri, măsuri de dezvoltare rurală.  

„În județul nostru, recensământul se derulează prin 942 de recenzori/recenzori-șefi, urmând să fie recenzate un număr de peste 150.000 exploatații agricole, fiind al doilea  județ, după Argeș, ca volum de muncă”.

Concret, recenzorii vor merge din poartă în poartă, oamenii vor răspunde la întrebări, iar datele vor fi completate de recenzori în format electronic, pe o platformă.

Sucevenii au obligația să furnizeze recenzorilor date și informații corecte și complete și să prezinte un act de identificare valabil. Datele sunt confidențiale și doar pentru uz statistic, iar legislația prevede și amenzi, între 1000 și 5000 de lei, pentru cei care obstrucționează recensământul.  

Acest recensământ se vrea o oglindă a situației actuale în agricultură și zootehnie, în județ, în țară, dar și la nivelul țărilor membre ale Uniunii Europene, care participă la studiu. 

În județul Suceava, pregătirea, organizarea și efectuarea recensământului se realizează de către Direcția Județeană de Statistică, Direcția Agricolă Județeană, în colaborare cu structurile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Se estimează că primele date vor fi disponibile în martie 2022, iar termenul pentru rezultate finale este sfârșitul lui 2022.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 150.000 de suceveni au de comunicat date în cadrul Recensământului General Agricol.
 Vizualizări articol: 843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 150.000 de suceveni au de comunicat date în cadrul Recensământului General Agricol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei