Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 108 (7720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Care-i părerea ta despre…?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vaccinați și nevaccinați! E normal ca primii să aibă anumite privilegii?

Am ieșit pe stradă să aflăm părerea sucevenilor, într-o nouă emisiune marca Monitorul de Suceava, “Care-i părerea ta despre...?”, realizată de colegul nostru Radu Lupașcu.

Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul nostru, www.monitorulsv.ro, fiind postată și pe pagina de Facebook a cotidianului nostru sau pe contul nostru de YouTube.

Pentru cititorii ediției printate, însă, omul cu întrebările, Radu, a făcut un mic rezumat cu părerile pro și contra ale celor pe care i-a intervievat.

 

Tema de astăzi!

Conform discuțiilor purtate în această perioadă în cadrul unui comitet interministerial care dezbate propunerile făcute pentru relaxarea care ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie, se vorbește despre faptul că persoanele vaccinate ar putea intra la spectacole fără mască, ar avea acces pe stadioane, ar putea organiza petreceri private cu alte persoane vaccinate sau ar putea călători prin lume.

În timp ce persoanele nevaccinate, nu. Hmm, ce părere au sucevenii?, ne-am întrebat. Hai pe stradă, să aflăm! Și am luat și camera video cu noi.

 

“E o discriminare. Dacă am trecut prin boală, acum de ce ar mai trebui să mă vaccinez?”

Anunțatele relaxări pentru persoanele vaccinate nasc multe controverse între suceveni.

Unii văd cu ochi buni aceste ”stimulente” din partea guvernanților, în timp ce o bună parte a oamenilor vorbesc despre o discriminare.

Nu trebuie să uităm faptul că Suceava a fost puternic afectată de noul coronavirus în cursul anului trecut, fapt însă care a dus la o formare de anticorpi pentru un procent mare din populația orașului și chiar a întregii zone.

Am ieșit pe stradă pentru a-i întreba pe suceveni ce părere au despre faptul că persoanele vaccinate împotriva Covid-19 vor avea anumite privilegii.

Mulți dintre cei care au trecut prin boală nu văd acum de ce ar trebui să se vaccineze, cât timp au anticorpi. Unul dintre interlocutori ne-a răspuns scurt la întrebarea pusă de noi: ”Mie mi se pare sincer o discriminare pentru cei nevaccinați. În cazul meu, dacă am trecut prin boală, acum de ce ar mai trebui să mă vaccinez?”

Domnul Dan nu și-a format încă o opinie, dar înclină să creadă că ceva nu e în regulă cu aceste privilegii: ”Nu am nici o părere, dar relaxarea îi relaxare, nu? Nu-i corect. Dacă eu nu am făcut vaccinul și sunt imun, de ce nu aș avea aceleași drepturi?”

 

 

“Eu nu m-am vaccinat, iar până acum nu m-a convins nimeni că e bine”

Maria, o tânără suceveancă, consideră acest lucru frustrant: ”Acest fapt ne obligă cumva să ne vaccinăm. Eu nu m-am vaccinat, iar până acum nu m-a convins nimeni că e bine. Aceste vaccinuri nu știu cât de bine sunt testate și nu știu ce efecte ar putea avea peste 2-3 ani. Eu sunt tânără, vreau o familie, așa că stau și mă gândesc.”

George, aflat la o vârstă mai înaintată, nu vede cu ochi buni modul în care se organizează această relaxare și ne-a transmis: ”Nu-i corect, pentru că facem o discriminare între unii și alții. Asta este normalitatea lucrului anormal. Eu cred că fiecare are dreptul lui, doar ne naștem egali, iar vaccinul este o intervenție asupra corpului uman și trebuie făcută cu acceptul persoanei.”

 

“Eu am acceptat să mă vaccinez pentru binele meu și al celor din jurul meu”

La polul opus sunt cei care nu înțeleg vehemența cu care se opune prima categorie, atât timp cât guvernul a cheltuit resurse importante pentru gratuitatea vaccinului.

Romică s-a vaccinat și i se pare normală această relaxare pentru persoanele vaccinate. ”Mi se pare normal, pentru că eu mă număr printre persoanele vaccinate. Dacă eu nu am refuzat ideea vaccinului, cei care au refuzat vaccinarea să suporte restricțiile de la momentul de față. Mie nu-mi pasă de discriminarea lor, pentru că eu am acceptat să mă vaccinez pentru binele meu și al celor din jurul meu, pentru că eu, în caz de infecție, nu-i pot infecta pe ceilalți.”

 

„Cine dorește să participe la aceste evenimente să se vaccineze”

La întrebarea noastră, Didina și Dănuț, un cuplu de pensionari din Suceava, au răspuns: ”Simplu, foarte bine că s-au vaccinat pentru că pot să se ducă unde vor. Cine dorește să participe la aceste evenimente să se vaccineze, ca să ne protejăm unii pe alții. Nu vi se pare corect? Nouă nu ni se pare ceva de neadmis la acestemăsuri, atâta timp cât statul pune la dispoziție vaccinul și te roagă. Atâtea echipe de medici și personal medical stau la dispoziția ta, de ce să refuzi? Doar dacă ai o problemă medicală. Du-te și vaccinează-te și te bucuri de toată libertatea.”

 

“La mall nu iau Covid, dar la teatru iau Covid”

Cât privește stimulentul de a avea acces liber la teatru sau alte acțiuni culturale, Delia a pus degetul pe rană: ”Acum de-ar veni la expoziții, în săli de spectacole sau festivaluri, nici o problemă, numai să vină. Căci ori vaccinați, ori nevaccinați, nici la teatru nu mai merg oamenii. Nu se vând biletele, că nu vine lumea la teatru. La mall nu iau Covid, dar la teatru iau Covid. Nu erau nici înainte dornici de cultură, acum și mai puțin parcă, din păcate.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care-i părerea ta despre…?.
 Vizualizări articol: 1574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Care-i părerea ta despre…?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei