Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 108 (7720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Halucinant

Cine critică serviciile de apă oferite de Consiliul Local va fi debranșat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizii halucinante ale Consiliului Local Forăști, care vrea să pună pumnul în gură locuitorilor din comună. Propunerea de HCL a fost inițiată de primarul Brăduț Avrămia, care nu mai suportă criticile din mass-media și de pe rețelele de socializare. Cu acest ”of” în spate, primarul s-a gândit că ar fi bine să-și arate mușchii și să pună presiune pe cei care au de gând să își exprime nemulțumirea vizavi de serviciile de apă oferite, activitate gestionată de Consiliul Local. În hotărârea inițiată și aprobată în ședința din luna martie a acestui an sunt două puncte care îngrădesc dreptul la libera exprimare, dar vin și cu amenințări care depășesc cadrul legal. La articolul 1 al respectivei Hotărâri de Consiliu Local Forăști se arată următoarele: ”Se aprobă acționarea în instanță și solicitarea de daune materiale persoanelor care denigrează în mod nejustificat serviciile oferite de Consiliul Local”. Articolul 2 din aceeași hotărâre este chiar mai hilar: „Se aprobă debranșarea de la rețeaua de apă a abonaților care denigrează nejustificat serviciul oferit și a celor care sunt restanțieri după 30 de zile de la ultima citire a apometrelor”.

Primarul Brăduț Avrămia spune că a inițiat această HCL pentru că s-a săturat să audă tot felul de acuzații nefondate. ”S-a spus că ar fi oameni care au murit după ce au băut apă de la rețea, ceea ce este o minciună sfruntată. Dacă e rea apa, să nu o mai bea. De ce nu mai critică nimeni acum, după ce a apărut acea Hotărâre de Consiliu Local?”, s-a întrebat primarul din Forăști. Brăduț Avrămia spune că toate criticile vin din partea unor persoane care se cred încă în campanie electorală și care au ceva împotriva sa. Pe de altă parte, primarul spune că este la curent cu faptul că hotărârea cu bucluc a fost atacată la Prefectura Suceava. ”Dacă se va spune că hotărârea nu este bună și nu respectă legea, nu o vom aplica. Vom respecta ce va spune Prefectura Suceava”, a mai spus Brăduț Avrămia.

Primarul nu a putut indica procentul persoanelor care au datorii pentru apa consumată, dar recunoaște că numărul acestora nu este prea mare. Potrivit proiectului aprobat de consilierii locali din Forăști, în toată comuna ar exista 4.200 de persoane care beneficiază de serviciile de apă la un număr de 1.460 de contracte. Rețeaua de apă din comună acoperă 10 din cele 11 sate și are o lungime de circa 100 de km. Primarul a mai arătat că prețul pentru un metru cub de apă este de 2,8 lei, dar și că a demarat procedurile pentru predarea serviciului către operatorul regional ACET. Ceea ce nu spune primarul este că hotărârea de Consiliu Local atacată la Prefectura Suceava privind debranșarea de la serviciile de apă pentru denigrări nu este stipulată de nici o lege din România. Legea serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006 stipulează exact condițiile în care operatorii serviciilor de utilități publice sunt în drept să suspende sau să limiteze furnizarea/prestarea serviciilor către utilizatori, fără plata vreunei penalizări, cu un preaviz de 5 zile, iar nicăieri nu apare denigrarea. Mai trebuie spus că, în acest caz, împotriva primarului Brăduț Avrămia a fost depusă și o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine critică serviciile de apă oferite de Consiliul Local va fi debranșat.
 Vizualizări articol: 2916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cine critică serviciile de apă oferite de Consiliul Local va fi debranșat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei