Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 108 (7720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ceva trebuie dres la VAR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acum vreo două luni, într-o discuţie cu nişte prieteni cunoscători în ale fotbalului, încercam să descâlcim noile şi parcă tot mai desele modificări în arbitraj: repunerea mingii în joc după aut de poartă (aţi văzut că acum nu trebuie să mai depăşească limitele careului mare, se repune cala orice lovitură liberă), acordarea de cartonașe galbene şi/sau roşii în funcţie de locul producerii faultului (adică în careu se mai dădoar penalty dacă e cazul, nu şi cartonaş roşu! - în ideea că dublasancţiune trebuie evitată), dar cel mai tare ne-a înfierbântat dezbaterea despre utilitatea VAR, despre momentul intervenţiei acestuia şi despre ce interval de timp ar fi normal să treacă până să reîntoarcă fază. Eu îmi amintisem de un meci din campionatul Italiei, de acum vreo 3 ani, cred, când sistemul era doar în faza experimentală. Jucase atunci Fiorentina cu nu mai ştiu cine. Meciul era spre final, scorul era 1-1. Una dintreechipe iese dintr-o fază grea în propriul careu, apoi face nişte reaşezări în teren, freacă mingea vreo două minute, pasează şi iar pasează, la urmăfuge unul pe dreapta, centrează în careu, iar acolo se înalţăaltul şi înscrie! Pupături, fericire maximă!... Numai că VAR-ul nu dormea! Aşa că analizează faza din careul celor care în momentul ăla erau deja învingători, sesizează nu ştiu ce care impunea penalty, se duce şi arbitrul la televizor, fluieră, dăpenalty-ul... şi uite-aşa se schimbă învingătorul! Cam la fel a fost la Real Madrid alaltăieri: la scorul de 1-1, Benzema e faultat în careu de portarul Sevillei, fericire deplină (fiindcă la 2-1 Real e aproape campioană!), tot el îşi potriveşte mingea pe var, numai că vine VAR-ul (ălălalt!) şi mută penalty-ul la poarta ailaltă, că fusese henţ mai devreme! Oi fi eu fan Real, dar henţul a fost indiscutabil! Nu asta-i problema, ci cât timp trebuie să curgă până la stabilirea adevărului. Fiindcă nu poţi, totuşi, să laşi oamenii să se bucure, să urle de fericire, iar la un minut (la o oră sau la trei săptămâni după asta, poate că şi din campionatele trecute o să se revadă cândva faze, nu!?!) să întorci complet decizia şi să le transformi fericirea în tragedie. Nu-i normal. Nu cred că ăsta-i rolul VAR, a cărui apariţie am salutat-o cu entuziasm. Cred cu convingere că atunci când e o fază litigioasă, jocul trebuie oprit imediat, nu lăsat de-a droangaminute întregi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceva trebuie dres la VAR.
 Vizualizări articol: 1183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Ceva trebuie dres la VAR2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei