Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 108 (7720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Problemă nerezolvată

Indivizi care fac scandal și timorează agenții economici, în cea mai rău famată zonă din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Problemele create de câțiva indivizi pe strada Jean Bart din cartierul Burdujeni, cu precădere în zona stației de autobuz de unde pleacă linia 2, în apropiere de gară, se dovedesc tot mai acute și mai greu de suportat de oamenii de bună credință care locuiesc în zonă, dar și de agenții economici care au deschise baruri sau magazine.

Ultimul incident major a fost sâmbătă după-amiază, când poliția a fost sesizată de un agent economic care nu a mai dorit să primească în bar doi indivizi care au tot făcut probleme, deranjând alți clienți.

 

Foarte zgomotoși și violenți verbal și la adresa polițiștilor  

Spiritele s-au încins în scurt timp, iar trei polițiști au intervenit.

După cum se vede și în imaginile surprinse la fața locului, Ștefan Vișan și Sabian Florea, nume foarte cunoscute în zonă, din păcate nu în sensul bun al cuvântului, s-au considerat ei victime și au vociferat violent, inclusiv la adresa polițiștilor. Nu au lipsit nici amenințările, polițiștii acționând destul de blând în opinia noastră.

În cele din urmă, pe strada Nicole Iorga, lângă gară, s-a ajuns la o încercare de încătușare a celor doi. În imagini se observă cum polițiștii sunt amenințați, iar în timpul încătușării unul este trântit pe jos. Polițiștii au reușit până la urmă, sub ploaia de urlete ale unor rude, să îi ducă pe cei doi la secție.

Contactat de Monitorul de Suceava pe această temă, comisarul-șef Ionuț Epureanu, reprezentantul poliției județene, a declarat că cei doi bărbați implicați în scandal au fost amendați cu câte 500 de lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, unul mai primind încă 500 de lei amendă pentru că nu avea mască de protecție. Și o femeie care a intervenit a fost amendată cu 500 de lei. Amenzile sunt însă o obișnuită pentru cei doi.

După aproximativ două ore petrecute la Secția de Poliție, cei doi au revenit acasă. Polițiștii nu au reținut în sarcina lor vreo faptă penală. Trecând peste acest incident, grav, dar din păcate destul de frecvent pentru polițiștii de Ordine Publică din municipiul Suceava, problemele din această zonă rău famată a Sucevei sunt foarte greu de gestionat.

 

Oameni care evită să mai meargă pe stradă

Cei mai mulți oameni de bună credință care stau în zona Aleea Dumbrăvenii-Jean Bart spun că polițiștii nu fac suficient pentru a-i liniști pe cei care fac probleme adesea în zonă. Sunt indivizi, și nu numai cei doi amintiți, care stau pur și simplu pe stradă toată ziua și le cer trecătorilor pe care îi știu din zonă țigări sau câțiva lei. Când respectivii au mai și băut ceva, de la rugăminți se ajunge uneori și le amenințări.

Sunt oameni cărora le este frică, de exemplu, să mai meargă la cumpărături la magazinul Profi de la intersecția străzilor Jean Bart cu Gheorghe Doja, pentru a evita o întâlnire nedorită cu unul dintre cei care stau toată ziua pe stradă.   Oamenii au ajuns să meargă la magazine aflate la distanță mai mare ori, în cazul femeilor, să meargă la cumpărături doar însoțite, și cu mașina, pentru a nu avea de a face cu cei puși pe scandal.

 

Agenți economici care au preferat să-și închidă afacerea

Sunt mai multe exemple de agenți economici care au preferat să-și închidă afacerile de pe strada Jean Bart, tocmai pentru a nu avea de a face cu astfel de indivizi. Alții, mai tari de fire, pur și simplu s-au luat în piept cu ei, în sensul că nu îi mai lasă să intre în localuri, eventual ajutați și de agenți de pază. În cazul acestor agenţi economici, amenințările sunt la ordinea zilei.

De cealaltă parte, polițiștii spun că fac tot ce este posibil pentru a limita problemele cu acești scandalagii.

 

Au la activ dosare penale și condamnări

Cei doi încătușați în stradă au dosare penale și condamnări. Unul este chiar revenit acasă recent, din penitenciar, unde a ispășit o condamnare. Altul are dosare pe rol în stare avansată de judecată.

După cum se știe, și posibilităţile legale de acțiune sunt limitate, mai ales dacă cei în cauză nu comit fapte mai grave, precum furturi sau tâlhării, ci se limitează la intimidări și scandaluri. Este exact genul de caz petrecut sâmbătă, când, cel puțin în primă fază, polițiștii nu au putut lua decât măsura aplicării unor amenzi.

 

Polițiștii ar trebui să patruleze și mai frecvent zona 

Pe de altă parte, patrulele de poliție au fost ceva mai prezente în zonă, cel puțin în perioada Sărbătorilor Pascale. 

Totuși, având în vedere situația, probabil că Poliția municipiului Suceava ar trebuie să patruleze foarte frecvent pe această zonă, atât ziua, cât și noaptea și în toată perioada anului. Asta în condițiile în care pe strada Jean Bart, mai ales, au avut loc recent și fapte cu violență, în special tâlhării comise de alți indivizi, majoritatea fiind prinși.

În plus, imaginea Sucevei, prin prisma celor care ajung în gară din alte zone ale țării, nu trebuie să aibă de suferit din cauza unor astfel de indivizi, care nu sunt neapărat mulți la număr, dar care ies flagrant în evidență prin comportamentul lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indivizi care fac scandal și timorează agenții economici, în cea mai rău famată zonă din Suceava.
 Vizualizări articol: 8334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Indivizi care fac scandal și timorează agenții economici, în cea mai rău famată zonă din Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei