Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 99 (7711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

“Produs în Bucovina”

Preparate tradiționale din carne de la FACOS, la Târgul de Paște

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printre cele mai căutate produse care se găsesc în această perioadă în centrul municipiului Suceava, care găzduiește o nouă ediție a Târgului de Paște, sunt cu siguranță delicioasele preparate din carne, realizate după rețete tradiționale, cu gust desăvârșit, preparate de Fabrica FACOS.

Situate în apropiere de poarta bucovineană de pe esplanadă, în cortul verde, standurile FACOS îi întâmpină pe suceveni cu preparate alese, la care poftești de cum le zărești - cârnați împletiți precum cosițele unei Cosânzene, jambon cu straturi de carne și slăninuță, care ți se topesc în gură, șunculiță țărănească cu arome de neuitat, rumeni cârnați bucovineni, din care-ți vine să muști pe loc, cârnați Trandafir cu al lor parfum de busuioc, rasol dezosat, salam meșteșugit după rețete ale vechilor măcelari, cârnați afumați la fum de fag și mușchi țigănesc, atât de apreciat de cunoscători.

Un preparat cu mare căutare, specific sărbătorilor de Paște, este drobul, prezent de asemenea în galantarele FACOS, alături de cârnați de vită și oaie,  slăninuță țărănească, ciolan marinat în bere, cârnați de oaie, ciolan marinat în vin, piept țărănesc sau salam bucovinean. Nu lipsesc nici micii – domnești, țărănești sau boierești, cabanoși sau cârnați de curcan și multe alte delicatese, pe care vă invităm să le descoperiți. De toate pentru toți!

 

FACOS, de la primul atelier de preparare a cărnii, la fabrica de nivel european

Fabrica Facos este așezată pe locul primului atelier de preparare a cărnii, întemeiat de austro-ungari în jurul anului 1900. În perioada comunistă a fost cunoscută ca Întreprinderea de Industrializare a Cărnii Suceava, iar numele actual a fost dobândit în 1991.

În prezent, cu o nouă viziune de management, cu o echipă tânără de specialişti în domeniul alimentar şi marketing, FACOS trece printr-un proces de modernizare și retehnologizare pentru a obţine produse de calitate și sigure pentru consumatori.

Astăzi este mai important ca niciodată să fim cât mai responsabili cu stilul

nostru de viață - pentru sănătatea noastră și a celor dragi este necesar să fim foarte atenți la ingredientele produselor alimentare pe care le consumăm.

Respectarea calității și adoptarea de noi tehnologii inovatoare sunt direcții

manageriale prioritare în prepararea produselor de carne deja consacrate, specifice zonei culinare din Bucovina.

Întregul proces tehnologic se desfășoară în condiții de igienă deosebită, cu

utilaje de producție germană, similare cu cele folosite de majoritatea fabricilor moderne din Europa.

„Suntem bucuroși că putem veni în întâmpinarea cererii sucevenilor

de a avea propriile magazine de desfacere pentru produsele clasice FACOS. Sucevenii pot fi siguri că noile produse respectă rețetele consacrate, fiind realizate sub îndrumarea unui maestru mezelar autentic. Îi invit pe suceveni a se convinge de asta!”, a spus managerul firmei, Dan Savu.

Preparatele sunt pregătite prin selectarea atentă a cărnii și folosirea de condimente naturale de cea mai bună calitate. Procesul de afumare se face cu fag sau stejar, ceea ce conferă produselor un parfum caracteristic.

Confirmarea calităţii produselor a venit imediat din cerinţele pieţei interne în magazine și supermarmarketuri din Bucureşti, Cluj sau Constanţa, cât şi a celei externe, unde produsele au un real succes.

Preparatele FACOS, recomandate de Sofia Vicoveanca, poartă în ele amprenta și istoria Bucovinei!

 

 

Secretul preparatelor cu gust de Bucovina

Pentru realizarea preparatelor din carne, FACOS a cutreierat întreaga Bucovină și a aflat în casele și curțile gospodarilor iscusiți rețete gustoase, doar de ei știute.

FACOS a ales cele mai savuroase preparate și vi le pregătește pentru ca dumneavoastră să vă bucurați de gustul ales al bucatelor tradiționale.

Poftiți de gustați bucate cum numai la masa bucovinenilor s-au mai văzut!

Drobul – respectând tradiția, FACOS a pus la copt toate ingredientele, le-a garnisit cu ierburi aromatice și le-a porționat pentru masa de Paște.

Mușchiul țigănesc – cotletul de porc și ceafa se împănează cu puțintică slăninuță și se pun laolaltă pentru a desăvârși gustul neaoș al mușchiului țigănesc.

Iar pentru ca aromele să se întrepătrundă și să devină una, cărnurile se leagă fedeleș cu sfoară, se fierb și se afumă, până ce devin cea mai fragedă și aromată bucată.

Cârnați țărănești de porc sunt făcuți doar din carne de porc asemeni celor pregătiți în casă la tăierea porcului. Carnea se amestecă bine cu

usturoiul aromat, iar spre final se drege cu puțintică boia. Nu se pune nici prea puțină boia, ca să nu iasă fadă, nici prea multă, ca să nu se amărască. Cârnații sunt gata după ce trec prin afumătoarea cu lemn de fag.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preparate tradiționale din carne de la FACOS, la Târgul de Paște.
 Vizualizări articol: 2187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Preparate tradiționale din carne de la FACOS, la Târgul de Paște4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei