Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 99 (7711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Care sunt beneficiile cuptoarelor electrice față de cele cu gaz?

Alegerea cuptorului potrivit pentru un spațiu de bucătărie poate fi o decizie dificilă, mai ales având în vedere cantitatea vastă de opțiuni disponibile. Dacă începeți de la zero în bucătăria dvs., primul pas în restrângerea acestor opțiuni este să alegeți dacă doriți sau nu un cuptor cu gaz sau electric. Deși unul nu este neapărat superior față de celălalt, există o mulțime de argumente pro și contra care trebuie luate în considerare atunci când decideți dacă alegeți un cuptor cu gaz sau electric pentru bucătăria dvs.

 

Un cuptor cu gaz creează căldură în camera de gătit folosind arzătoare cu gaz, care aprind gazul natural; un cuptor electric încorporabil sau de sine stătător creează căldură prin aplicarea unui curent pe bobine specializate, cunoscute sub numele de elemente de încălzire. În timp ce bucătarii tind să favorizeze cuptoarele cu gaz, deoarece produc flăcări vizibile care permit un control mai precis al temperaturii, cuptoarele electrice oferă în continuare mai multe avantaje.

 

Eficiență energetică

Potrivit specialiștilor, cuptoarele sunt cele mai puțin eficiente aparate de gătit, deoarece pereții cuptorului ajung să absoarbă majoritatea căldurii pe care o produc. Cu toate acestea, între cuptoarele electrice și cuptoarele cu gaz, cuptoarele electrice reprezintă cea mai mică dintre cele două rele, din punctul de vedere al consumului de energie. Un cuptor tipic cu gaz transformă doar aproximativ 6% din energia pe care o consumă în căldură utilizabilă pentru gătit. O mare parte din energia cuptorului se pierde din cauza arderii incomplete, precum și a căldurii care scapă prin canalele de evacuare ale gazelor arse sau ale conductelor de evacuare. În schimb, un cuptor electric tipic poate converti între 12 și 13% din energia pe care o consumă în căldură pentru gătit. Cuptoarele electrice care circulă căldura cu ventilatoare sunt cunoscute sub numele de cuptoare cu convecție.

 

Instalare

Instalarea unui cuptor electric incorporabil este de obicei un proces mai simplu și mai puțin costisitor, în comparație cu instalarea unui cuptor cu gaz. Acest lucru se datorează faptului că cuptoarele electrice nu se bazează pe surse externe de combustibil, care trebuie introduse prin conducte. În schimb, un cuptor electric se conectează la rețeaua electrică existentă a casei dvs., la fel ca un frigider sau o mașină de spălat vase. Pentru a instala un cuptor cu gaz, este posibil să fie necesar să plătiți mai întâi o companie de gaz pentru a rula o linie de gaz către casa dvs. Dacă locuința dvs. are deja o conexiune cu gaz natural, dar aceasta nu merge la bucătăria dvs., va trebui să angajați un instalator pentru a instala niște țevi.

 

Chiar și temperaturile de gătit

După cum notează un ghid pentru baie și bucătărie, în comparație cu cuptoarele cu gaz, cuptoarele electrice sunt mai bune la crearea temperaturilor interne uniforme de gătit. Temperaturile de gătit uniforme ajută la eliminarea dezvoltării punctelor reci sau fierbinți din alimente și, de asemenea, ajută la prevenirea arderii. Spre deosebire de flăcările unui cuptor cu gaz, care pot fi oarecum imprevizibile, bobinele electrice de încălzire eliberează întotdeauna cantități consistente de căldură. Unii producători instalează, de asemenea, ventilatoare în cuptoarele electrice, care ajută la circulația căldurii și ajută în continuare cuptoarele electrice să gătească alimentele în mod egal.

 

Uscare

În timp ce cuptoarele cu gaz tind să producă o căldură mai umedă în cavitățile lor, care menține alimentele umede, cuptoarele electrice produc o căldură uscată. În timp ce această căldură uscată ar putea să nu fie ideală pentru gătit prăjituri și alte produse de patiserie, poate fi benefică pentru alte aplicații culinare, cum ar fi uscarea fructelor și deshidratarea cărnii.

 

Preț

În ceea ce privește costul inițial sau cât veți plăti pentru a cumpăra un cuptor de la un comerciant cu amănuntul, cuptoarele electrice sunt mai puțin costisitoare, după cum notează ghidul pentru baie și bucătărie. Aceasta înseamnă că un cuptor electric va costa mai puțin decât un cuptor cu gaz de aceeași dimensiune. Conform ghidului energetic, cuptoarele cu gaz pot costa cu până la 50% mai mult decât cuptoarele electrice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care sunt beneficiile cuptoarelor electrice față de cele cu gaz?.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Care sunt beneficiile cuptoarelor electrice față de cele cu gaz?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei