Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 99 (7711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Emoție

O „bunică” de la Căminul pentru persoane vârstnice de la Solca, fostă balerină, aniversată la împlinirea vârstei de 81 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O „bunică” de la Căminul pentru persoane vârstnice de la Solca, Oltea Secula, fostă balerină a Teatrului Liric din Constanța (astăzi Teatrul național de operă și balet „Oleg Danovski” Constanța), a fost aniversată luni, 26 aprilie, la împlinirea vârstei de 81 de ani. A fost un moment emoționat pentru sărbătorită, născută în Solca, pe 26.04.1940, dar și pentru personalul căminului, care a surprins-o plăcut pe fosta balerină cu un tort personalizat, un tablou care o înfățișează pe artistă în perioada când era balerină și flori.

În anul 2017, cu ocazia aniversării a 60 de ani de la înființarea Operei Constanța, Oltea Secula a primit o Diplomă de excelență pentru activitatea depusă în această instituție și pentru aportul la promovarea culturii constănțene, diplomă de care fosta balerină este foarte mândră. Oltea Secula este o femeie cultă, credincioasă (l-a avut ca duhovnic pe părintele Arsenie Papacioc), sensibilă, îndrăgește mult animalele și este foarte iubită de angajații și beneficiarii de la căminul din Solca. „Este unul dintre bunicii îndrăgiți de noi, pentru că pe toți îi iubim și prețuim și încercăm să le facem viața mai ușoară, de la care avem multe de învățat”, ne-a spus economistul Carmen Rusu, administratorul Căminului pentru persoane vârstnice de la Solca. Sunt 70 de bunici în căminul de la Solca care așteaptă mereu o mângâiere, un prilej de bucurie, o aniversare, așteaptă un dar de la noi, cei care îi prețuim și care găsim în fiecare dintre ei o poveste... de cele mai multe ori tristă.

Este de dorit ca bunicii de la Solca să fie mai des vizitați, să li se acorde mai mult timp pentru o mângâiere, pentru un zâmbet, pentru o poveste. Cât mai mulți oameni care ar vrea să facă un bine și nu au unde, să meargă la bătrânii de la Solca, care au nevoie de mult ajutor.

Mai avem timp să facem parte din povestea bunicilor de la Solca. Mai avem timp să ne facem nouă o bucurie, oferind un mic dar bunicilor uitați în centre sociale. Să nu pierdem această șansă de a ajuta, de a fi suflet lângă suflet, de a fi mângâiere pentru bătrânii singuri și neajutorați, mai ales acum, în perioada premergătoarea Învierii Domnului, perioadă de post, rugăciune și milostenie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O „bunică” de la Căminul pentru persoane vârstnice de la Solca, fostă balerină, aniversată la împlinirea vârstei de 81 de ani.
 Vizualizări articol: 1082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O „bunică” de la Căminul pentru persoane vârstnice de la Solca, fostă balerină, aniversată la împlinirea vârstei de 81 de ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei