Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 92 (7704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îți poți spăla adidașii în mașină de spălat rufe?

Spălarea adidașilor în mașina de spălat poate fi simplă, dar urmați aceste sfaturi despre cum să îi spălați corect. Când vine vorba de mașina de spălat, nu doriți să căutați scurtături.

Nu există nimic asemănător unei perechi confortabile de adidași de bărbați. Cu fiecare purtare, vă potriviți adidașii, mulându-i pe forma piciorului și asigurându-vă potrivirea perfectă. Cu toate acestea, încălțămintea bine purtată are un secret nu foarte plăcut: mirosul. Când adidașii încep să miroasă puțin, poate fi tentant să-i aruncați în mașina de spălat și să lăsați acest aparat de uz casnic să facă treaba murdară pentru dvs.

Vă puteți curăța, de fapt, adidașii în mașina de spălat? Citiți mai departe pentru a afla mai multe și pentru a obține câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă păstrați perechea preferată în stare excelentă.

 

Ce cauzează mirosul adidașilor?

Înainte de a explica cum să vă păstrați adidașii curați, este util să înțelegeți ce cauzează adidașii urât mirositori. Adidașii pot mirosi din mai multe motive. În primul rând, există o uzură frecventă. Adidașii absorb transpirația de pe picioare și, dacă nu li se permite să se usuce corect, veți începe să observați un miros neplăcut. Încercați să purtați o pereche diferită în fiecare zi, pentru a permite favoriților dvs. să se aerisească în mod corespunzător.

Alte motive pentru care adidașii pot mirosi includ nepurtarea șosetelor (care ajută la absorbția transpirației), ciupercile sau ventilația slabă. Anumite materiale, cum ar fi pielea, pur și simplu nu vă lasă picioarele să respire și pot prinde sudoarea care provoacă mirosuri.

 

Curățarea adidașilor în mașină de spălat

Așadar, acum, când știți ce vă provoacă mirosul adidașilor, este timpul să revenim la întrebarea principală. Da, este posibil să vă puneți perechea preferată de adidași în mașina de spălat, dar înainte să o faceți, există câteva lucruri de care trebuie să fiți conștient:

  • Spălați doar adidași - Acest lucru pare a fi de bun simț, dar este important să îl rețineți. Mașina de spălat este destinată numai anumitor tipuri de încălțăminte, cum ar fi teniși sau adidași de bărbați de alergare. Perechea dvs. preferată de adidași din piele sau piele întoarsă nu ar trebui să intre niciodată în mașină de spălat.
  • Îndepărtați șireturile și branțurile - Pentru a vă împiedica șireturile din a se încurca, scoateți-le din adidași și puneți-le într-o pungă sau o față de pernă separată. Cu toate acestea, branțurile trebuie spălate manual. Scoateți-le din adidași și folosiți o soluție de apă caldă și detergent pentru a îndepărta petele și mirosurile. Lăsați-le să se usuce la aer.
  • Adăugați prosoape - Înainte de a vă arunca adidașii în mașină de spălat, adăugați 4-6 prosoape vechi. Acest lucru va menține încărcătura echilibrată și va ajuta la prevenirea degradării adidașilor în timpul ciclului. De asemenea, poate doriți să vă puneți adidașii într-o pungă de rufe din plasă pentru o protecție suplimentară.
  • Alegeți ciclul cu înțelepciune - Folosiți detergent lichid și apă rece pentru a vă spăla adidașii. De asemenea, ar trebui să alegeți un ciclu cu o viteză de centrifugare redusă, dacă este posibil. Acestea sunt de obicei ciclurile delicate. Folosirea unei viteze de centrifugare reduse vă va ajuta să vă asigurați că mașina de spălat rămâne echilibrată.
  • Dezinfectați dacă este necesar - Pentru a preveni ciuperca, încercați să adăugați un dezinfectant cu ulei de pin la începutul ciclului de spălare. Dezinfectantul trebuie să aibă cel puțin 80% ulei de pin și va trebui să folosiți mașina de spălat pe apă caldă pentru a fi eficient.

Respectarea acestor sfaturi va ajuta la prevenirea deteriorării atât a încălțămintei, cât și a mașinii de spălat.

 

Pot să bag încălțările la uscător?

După terminarea ciclului de spălare, este timpul să vă uscați adidașii barbatesti. Un avertisment, totuși - nu vă puneți adidașii în uscător. Temperaturile ridicate pot deteriora adezivul care îi ține împreună și poate provoca chiar și strângerea anumitor țesături sau materiale. Utilizarea uscătorului poate, de asemenea, să vă deformeze permanent adidașii, ceea ce le va afecta potrivirea și performanța.

Deci, cum vă uscați adidașii? Pentru a vă usca în mod corespunzător adidașii, găsiți un spațiu răcoros și bine ventilat pentru a îi lăsa să se usuce la aer. În general, ar trebui să vă spălați adidașii numai atunci când le puteți acorda suficient timp pentru ca aceștia să se usuce la aer, dar dacă trebuie să accelerați puțin lucrurile, puteți pune un ventilator pe ei. Plasarea unor prosoape mici în adidași îi va ajuta să-și păstreze forma pe măsură ce se usucă.

 

Metode alternative

Cum spălați adidașii fără a utiliza o mașină de spălat? Dacă nu vă puteți pune adidașii în mașină de spălat sau pur și simplu nu doriți să riscați să îi deteriorați, nu vă îngrijorați. Există câteva modalități ușoare de a vă curăța adidașii manual. Încercați una dintre următoarele metode:

  • Spălați manual încălțămintea - Puteți folosi o soluție făcută dintr-o linguriță de lichid de spălat vase și două căni cu apă caldă pentru a spăla manual încălțămintea. Pur și simplu frecați adidașii folosind soluția și o periuță de dinți, apoi ștergeți-i cu un prosop de hârtie pentru a se se usca. Vă puteți spăla tălpile folosind aceeași soluție.
  • Utilizați oțet pe piele - Dacă aveți de-a face cu adidași din piele, veți dori să folosiți părți egale apă rece și oțet alb distilat. Scufundați o cârpă în soluție, apoi ștergeți-vă adidașii și lăsați-i să se usuce la aer.
  • Deodorizați - Există, de asemenea, modalități ușoare de a combate mirosul adidașilor. Presărați adidașii cu bicarbonat de sodiu și lăsați-i să stea peste noapte.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îți poți spăla adidașii în mașină de spălat rufe?.
 Vizualizări articol: 1498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Îți poți spăla adidașii în mașină de spălat rufe?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei