Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 92 (7704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noian de infracțiuni

Suceveancă condamnată pentru contrabandă și judecată pentru ucidere din culpă, conducere fără permis și, mai nou, furt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânăra cunoscută ca ”Adina spaima șoselelor”, care a provocat un accident în care a murit soțul ei, iar acesta a fost din păcate doar începutul unui lung șir de infracțiuni comise de aceasta, a fost trimisă în judecată recent de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava într-un nou dosar penal. Având în vedere că despre Adina Gabriela Prisacariu nici măcar autoritățile judiciare nu știu prea multe, fiind fugită din țară de ani buni, am vrut să aflăm despre ce noi acuzații este vorba.

Adina Gabriela Prisacariu a fost trimisă în judecată în acest nou dosar pentru furt calificat, însă fapta este una destul de veche, din februarie 2017.

Dosarul a decurs greu în condițiile în care inculpata nu a răspuns la nici o citare în vederea audierii. Toate verificările făcute în baza de date nu au primit vreun răspuns concret pentru procurori.

Adina Gabriela Prisacariu este condamnată definitiv la 5 ani și 2 luni de închisoare într-un dosar de contrabandă. Conform unei corespondențe recente a Judecătoriei Suceava cu Biroul Sirene, suceveanca ar fi încarcerată în Marea Britanie. Judecătorii au cerut detalii suplimentare, la care nu au primit încă răspuns. Autoritățile române au încercat să o extrădeze în mai multe rânduri, însă autoritățile britanice au refuzat la un moment dat, invocând convențiile legate de condițiile de detenție proaste din România.

Aceeași Adina Gabriela mai este judecată pentru ucidere din culpă și conducere fără permis.

 

La furat telefoane scumpe, scoase la vânzare pe OLX

Adina Gabriela Prisacariu, din satul Slobozia Sucevei, comuna Grănicești, este trimisă în judecată în acest dosar alături de un consătean, Bogdan George Onofrei.

Succint, victima din acest caz a postat la finele lui ianuarie 2017, pe site-ul OLX, un anunț prin care scotea la vânzare trei telefoane mobile, mărcile iPhone 7 și iPhone 7 Plus, modele noi la acea vreme, în valoare de sute de euro fiecare.

Bărbatul care este parte vătămată în acest caz a relatat că a fost contactat de un client care i-a solicitat o întâlnire pe strada Mărășești din Suceava, pentru a vedea telefoanele și a le cumpăra. Victima le-a relatat polițiștilor că într-o mașină erau un bărbat și o femeie. El la volan, ea în dreapta. Femeia din dreapta (Adina Gabriela Prisacariu, a rezultat din ancheta ulterioară) a solicitat telefoanele, începând să le verifice, din mașina cu motorul pornit. La un moment dat, vânzătorul a recuperat unul din telefoane, sesizând probabil că ceva nu este în regulă, după care șoferul mașinii cu numere de Bulgaria a demarat în trombă. Două telefoane, un iPhone 7 și un iPhone 7 Plus, au „plecat” odată cu mașina și cei doi necunoscuți.

A urmat o anchetă destul de complicată, în cele din urmă cei doi inculpați fiind trimiși în judecată pentru furt calificat. La un moment dat, pe parcursul cercetărilor, unul din telefoane a fost recuperat.

Ca mijloace de probă, anchetatorii au putut stabili cine a folosit contul de pe OLX, însă au găsit și urmele papilare ale inculpatului pe telefonul recuperat, revândut practic de acesta.    

Dacă bărbatul a putut fi audiat, însă s-a prevalat de dreptul de a nu face nici o declarație, Adina Gabriela nu a putut fi găsită în nici un moment.

Nici nu este de mirare în condițiile în care Poliția Română are de pus în executare deja de ani de zile un mandat de executare a pedepsei de 5 ani și 2 luni de închisoare pe numele acesteia.

 

A provocat un accident în care soțul ei a murit

Tânăra a intrat în atenţia anchetatorilor după ce a provocat un accident în care şi-a pierdut soţul. Pe 1 august 2014, tânăra, abia căsătorită cu un tânăr din Dorohoi, în vârstă de 25 de ani, conducea un Mercedes E-Klasse cu volan pe dreapta, pe DN 29 Suceava-Botoşani. Cei doi fuseseră în vizită la niște rude și se îndreptau spre Dorohoi, dar la ieşirea din comuna Dumbrăveni suceveanca s-a angajat în depăşirea unui microbuz, în zona de acţiune a indicatorului „depăşirea interzisă”, pe un sector de drum cu linie continuă, iar Mercedesul a intrat în coliziune frontală cu un camion care circula regulamentar, din sens opus. În urma impactului deosebit de violent, Dragoş, soţul tinerei, care era pe locul din stânga-faţă, a murit pe loc. În schimb, Adina s-a ales cu câteva leziuni, dar a scăpat cu viaţă.

În acest dosar de ucidere din culpă, tânăra nu a primit încă o pedeapsă. Dosarul stagnează pe rolul Judecătoriei Suceava, printre altele și pentru că inculpata nu a putut fi audiată.

 

Prinsă de mai multe ori la volan fără permis, inclusiv după o urmărire în trafic

Poate cel mai grav aspect în cazul acestei tinere este că, după accidentul mortal provocat în august 2014, aceasta a continuat să conducă cu permisul suspendat. Printre altele, tânăra nu a oprit la semnalul poliţiștilor de la Biroul Rutier Suceava, după ce a fost înregistrată de radar cu viteză excesivă, şi s-a răsturnat cu o altă maşină în şanţ.

Ea a fost trimisă în judecată pentru conducere fără permis, atât de procurorii de la Suceava, cât și de cei de la Dorohoi.

 

Dosarul care i-a adus ”grosul” pedepsei

Fapta care i-a adus sucevencei cea mai mare parte din pedeapsă este legată de contrabandă.

La începutul anului 2016, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, au prins în flagrant două persoane din municipiul Focşani, în timp ce încercau să vândă ţigări de contrabandă pe raza localităţii de domiciliu.

După prinderea celor două persoane în flagrant, poliţiştii au făcut 12 percheziţii pe raza judeţelor Suceava şi Vrancea, pentru probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de contrabandă cu ţigări.

În urma cercetărilor făcute, poliţiştii au stabilit faptul că membrii grupului infracţional organizat ar fi introdus ţigările în ţară, le-ar fi depozitat în judeţul Suceava, iar ulterior le-ar fi transportat şi vândut pe raza municipiului Focşani.

Adina Gabriela Prisacariu a fost judecată ca lider al grupului infracţional.

Tânăra din Slobozia Sucevei se bucură de prezumția de nevinovăție în dosarele în care nu are încă o sentință definitivă, la fel și cel cu care ar fi comis furtul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveancă condamnată pentru contrabandă și judecată pentru ucidere din culpă, conducere fără permis și, mai nou, furt.
 Vizualizări articol: 6932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceveancă condamnată pentru contrabandă și judecată pentru ucidere din culpă, conducere fără permis și, mai nou, furt5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei