Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 89 (7701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Proiect european

Obiceiurile din Bucovina, promovate internațional cu sprijinul elevilor și profesorilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Obiceiurile din perioada Paștelului din Bucovina sunt promovate la nivel european și prin intermediul elevilor și profesorilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava. Activitățile au loc în cadrul proiectului Erasmus+ : CHARM - Cultural Heritage Album Raw Makers, iar la acțiune participă școli din Polonia, Turcia, Lituania, Italia și Suedia.

”Scopul proiectului este crearea unui album foto promoțional, cu diferite aspecte și obiceiuri din Bucovina, moștenirea noastră culturală, care să fie promovat internațional. Marți,13 aprilie, la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava s-a desfășurat prima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus. Pentru acest eveniment al școlii, deși sunt în vacanță, elevii de la învățământul primar s-au implicat exemplar și au realizat o vastă expoziție cu specific pascal, ilustrând într-un mod autentic sărbătoarea Paștelui în ținutul de poveste al Bucovinei”, a arătat Diana Rusu Salup, coordonatorul acestui proiect din partea unității de învățământ din Suceava.

Elevii care au luat parte la acțiunile de marți au fost îndrumați de profesorii Adina Grigoraș, Ileana Mînican, Daniela Motrescu, Raluca Morhan, Mihaela Tudosă, Anca Căldăruș, Liliana Pintilie, Mihaela Rusu, Cătălina Lucasevici.

”Evenimentul desfășurat online, datorită contextului actual, a adus  bucurie invitaților, aceștia putând urmări câteva activități desfășurate în cadrul atelierelor de pictat icoane pe sticlă, cusut și încondeiat ouă. Activitățile din cadrul acestor ateliere au fost desfășurate de către elevii de gimnaziu, care fac parte din echipa de proiect”, au mai transmis profesorii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava.

Atelierele au fost coordonate de profesorii Olga Marcela Reuț, de la Palatul Copiilor Suceava, profesorul de religie Cristi Gabriel Hurjui și profesoarele Ștefania Domunco, Maricica Andronache și Maria Ienache.

La acțiune au fost prezenți și inspectorii pentru învățământ primar Adriana Coțovanu și Dorina Dulceac. Acestea au mărturisit că activitatea desfășurată a adus în avans emoții de primăvară bucovineană, culoare și tradiții, cu frumusețe și drag de locurile de care aparțin.

„Felicitări colegelor pentru crearea oportunității de a prezenta frumusețile ținutului nostru și altor popoare, acest proiect reușind să lege culturi și oameni într-un spațiu virtual de neînvins, atunci când există dorința de promovare, cunoaștere și comunicare interumană.

Felicitări copiilor care au ales să-și petreacă timp din vacantă pentru a arăta fărâme din tradițiile bucovinene, din spații ce contribuie la ființarea noastră: biserica și casa părintească! Felicitări părinților care își sprijină copiii în dobândirea de valori culturale de neînlocuit! Am participat cu emoție la ceea ce poate fi considerat o oxigenare culturală care bucură că ne-am revăzut și ne-am conectat anticipat la fericirea de a întâmpina Sărbătorile Pascale în lumină și cu binecuvântare”, au declarat cele două inspectoare.

”Ospitalitatea și omenia tipic bucovinene au fost transmise virtual, grație profesorilor și elevilor, care au proiectat, organizat și desfășurat o activitate menită să promoveze valorile tradiționale strămoșești, într-un context internațional. Fiecare detaliu din decorul de poveste în care am fost invitați astăzi, atelierele de prezentare a vechilor obiceiuri bucovinene, au reflectat cu mândrie istoria și moștenirea culturală a regiunii”, a transmis echipa managerială a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava formată din profesoarele Gabriela Mihai și Lăcrămioara Toma.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiceiurile din Bucovina, promovate internațional cu sprijinul elevilor și profesorilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava.
 Vizualizări articol: 2313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Obiceiurile din Bucovina, promovate internațional cu sprijinul elevilor și profesorilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei