Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 89 (7701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vaccinare

Sucevenii merg cu încredere la rapelul cu vaccin Oxford-AstraZeneca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care s-au vaccinat împotriva Covid-19 cu serul Oxford-AstraZeneca se prezintă în proporție covârșitoare pentru administrarea celei de-a doua doze. Medicul coordonator al centrului comunitar de vaccinare cu AstraZeneca organizat la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, dr. Viorica Tancău, a declarat, joi, că la rapel vin 50-70-80 de persoane/zi, adică toți cei programați. „Am avut o singură persoană care nu a venit”, a afirmat medicul. Dr. Tancău a arătat că din data de 16 februarie, când a început vaccinarea cu AstraZeneca, administrarea a mers foarte bine până când o parte dintre statele europene au anunțat sistarea temporară sau definitivă a imunizării cu acest tip de vaccin. „Atunci oamenii au început să se retragă, să-și anuleze programările sau pur și simplu să nu vină când erau programați. Săptămâna trecută a fost una neagră, s-au prezentat doar circa 20% dintre cei programați. După ce s-a anunțat vaccinarea la liber au început să mai vină, dar unii întrebau de Pfizer și Moderna. Azi, până la ora 11.30, au fost doar trei persoane pentru prima doză”, a spus medicul. În schimb, a afirmat doctorița Tancău, la rapel (administrarea celei de-a doua doze), oamenii „vin foarte deschiși, fără nici un fel de teamă”. Ea a subliniat că din 16 februarie a avut raportată o singură reacție adversă, o persoană care a anunțat că a avut febră, frisoane și dureri musculare, dar care s-au remis după două zile. Medicul a mai spus că în centrul de vaccinare pe care îl coordonează s-au vaccinat oameni din toate categoriile de vârstă. În acest centru, joi erau în stoc 629 de doze de vaccin Oxford -AstraZeneca.

Pe lângă cei care au venit pentru rapel, joi s-a prezentat la centrul de vaccinare de la Colegiul „Ștefan cel Mare” și Petru Todose, în vârstă de 57 de ani, din Cacica. El ne-a povestit că a decis să se vaccineze împotriva Covid-19 atât pentru a călători mai ușor, cât și pentru a nu face o formă gravă de boală. „Am încredere în toate tipurile de vaccin. Fiica mea s-a vaccinat cu Pfizer, fiul meu cu AstraZeneca, eu m-am programat tot la AstraZeneca. Cam toată lumea pe care o cunosc a avut Covid, cred că am avut și eu. Consider că vaccinarea este importantă pentru a ne proteja de această boală”, a afirmat Petru Todose.

Datele oficiale furnizate de purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, arată că pe 13 aprilie în județ s-au vaccinat cu AstraZeneca 117 persoane, din care 13 cu prima doză și 104 cu doza a doua, iar pe 14 aprilie s-au vaccinat 67 de persoane, din care 5 cu prima doză și 62 cu a doua doză. La AstraZeneca rapelul se face la 56 de zile de la prima administrare.

Centrele la care sucevenii se pot vaccina fără programare prelabilă, cu ser Oxford-AstraZeneca, sunt la sala de sport de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, sala de sport de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, din incinta parcului Zoo Rădăuți și la Căminul Cultural „Al. Arșinel” din Dolhasca, unde există atât flux pentru vaccinare cu Pfizer (cu programare prealabilă), cât și cu AstraZeneca.

Până în data de 15 aprilie, în județul Suceava s-au vaccinat 4.705 persoane cu AstraZeneca, dintre care 308 cu ambele doze, cu Moderna s-au vaccinat 8.832 de persoane, dintre care 2.194 cu ambele doze, și cu Pfizer - 42.335 de persoane, dintre care 37.950 cu ambele doze. În total, s-au vaccinat 55.872 de persoane, dintre care 40.452 cu ambele doze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii merg cu încredere la rapelul cu vaccin Oxford-AstraZeneca.
 Vizualizări articol: 1429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Sucevenii merg cu încredere la rapelul cu vaccin Oxford-AstraZeneca2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei