Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 84 (7696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Confirmare

USV în Topul Internațional al Universităților privind cercetarea, inovarea și impactul social

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De o nouă imagine în cadrul ediției 2021 a Clasamentului SCImago Institutions Rankins se bucură calitatea și dinamica activității de cercetare din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV). Acest clasament plasează universitatea suceveană pe locul 11 în România, la egalitate cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași și Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași, în urcare cu trei locuri prin comparație cu ediția precedentă.

USV a urcat, de asemenea, cu un loc și în clasamentul dedicat universităților din Europa de Est, situându-se pe locul 113, față de 114 anul trecut, dintr-un total de 414 universități ierarhizate în acest an.

O analiză a clasamentului realizat la nivelul instituțiilor de învățământ superior ale României reliefează faptul că Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava are rezultate deosebite și se situează pe o poziție superioară, performanță realizată cu un corp profesoral semnificativ mai mic din punct de vedere numeric, prin comparație cu universități mai mari din România, care se clasează pe poziții inferioare. Acest aspect certifică atât valoarea resursei umane, cât și înalta calitate a cercetării și aprecierea acesteia în comunitatea academică internațională. De asemenea, dacă se face o analiză a clasamentului defalcat pe domenii, la nivel național se remarcă poziționarea onorantă a USV între universitățile din România, respectiv locul 5 în domeniul Științe Biologice și Agricultură și în domeniul Economie, Econometrie și Finanțe, locul 6 în domeniile Inginerie, Știința Calculatoarelor, Chimie și în cel al Științei Mediului. Clasamentul arată o plasare pe locul 8 în domeniul Științe Sociale și în domeniul Matematică, precum și ocuparea locului 11 în domeniul Științele Pământului.

Trebuie spus faptul că în clasamentul SCImago figurează doar universitățile și instituțiile de învățământ superior care îndeplinesc criteriile minimale în ceea ce privește numărul de lucrări științifice publicate în baza de date Scopus. Cele trei seturi de indicatori care stau la baza metodologiei de evaluare a instituțiilor de învățământ superior au următoarea pondere: 50% indicatorii de cercetare, 30% indicatorii de inovare și 20% cei privind impactul social.

Plasarea onorantă a universității sucevene în topul universităților performante la nivel internațional confirmă progresul constant înregistrat de USV în ultimii ani. Acest aspect este reflectat și în cadrul altor evaluări realizate recent de organisme internaționale specializate în clasificarea instituțiilor de învățământ superior, dintre care QS University Rankings 2021, care a plasat universitatea suceveană pe poziția a 10-a între universitățile din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV în Topul Internațional al Universităților privind cercetarea, inovarea și impactul social.
 Vizualizări articol: 1489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USV în Topul Internațional al Universităților privind cercetarea, inovarea și impactul social0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei