Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 58 (7670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Dramă fără margini

O mamă însărcinată a murit, la fel și fetița din pântece, după un accident de circulație

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un accident rutier care s-a transformat într-o dramă cumplită, una dintre cele mai mari petrecute în ultimii ani în județul Suceava, s-a consumat în urma unui accident rutier petrecut pe 5 decembrie 2020. Despre caz nu s-a știut nimic până acum, în condițiile în care drama s-a consumat ulterior. O femeie în vârstă de 34 de ani, însărcinată în șapte luni, a murit la aproape o lună de la accident. Înainte de decesul mamei a murit și fetița pe care medicii au salvat-o inițial în urma unei cezariene.

Femeia de 34 de ani se deplasa regulamentar la volanul unei mașini, fiind lovită violent de o mașină intrată pe contrasens.

Marți, 9 martie 2021, așadar la trei luni de la accident, șoferul care ar fi provocat accidentul, în urma unei depășiri imprudente, a fost reținut pentru 24 de ore.

 

A depășit imprudent, pe carosabilul ud, și a intrat în mașina condusă regulamentar de femeia însărcinată

Accidentul din 5 decembrie 2020 s-a produs pe drumul județean DJ 177A care leagă orașul Frasin de Stulpicani, la Doroteia. În urma unei manevre imprudente, două autoturisme s-au ciocnit în zona localității Doroteia, după impact ambii șoferi, o femeie de 34 de ani și un bărbat de 32, rămânând încarcerați.

Din cercetări a rezultat că șoferul unui autoturism Skoda a intrat în depășire pe drumul umed și alunecos. Din această cauză el a pierdut controlul asupra direcției și pe contrasens a intrat în coliziune cu un Opel, condus regulamentar de o femeie de 34 de ani din Ostra. Coliziunea a fost foarte puternică, în urma ei autoturismul Opel în care se afla femeia fiind proiectat în afara drumului. Cele două victime, bărbatul de 32 de ani și femeia de 34, erau conștiente și cooperante și au fost extrase din autoturisme și predate echipajelor medicale.

După ce li s-a acordat primul ajutor medical, răniții au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Polițiștii au făcut măsurători la locul accidentului și au stabilit că vinovat de producerea accidentului este bărbatul de 32 de ani, respectiv Răzvan Iulian Răescu, din Câmpulung Moldovenesc, cel care a făcut manevra imprudentă de depășire și a pierdut controlul.

 

Drama s-a consumat în săptămânile de după accident, la Spitalul Județean Suceava

Dacă aceste date au apărut atunci în presa locală, inclusiv în Monitorul de Suceava, despre a urmat ulterior nu s-a mai scris.

După ce ne-am documentat în cursul zilei de ieri am aflat că Florina Coperza, în vârstă de 34 de ani, din Ostra, a fost internată la Spitalul Județean Suceava cu mai multe leziuni, iar medicii au constatat că fetița cu care era însărcinată este în pericol. Medicii suceveni au intervenit de urgență și în urma unei cezariene, fetița a fost salvată, din păcate însă pentru scurt timp. Născută prematur, ea a trăit doar câteva zile. Membrilor familiei Coperza li s-a spus că fetița avea leziuni interne care puteau proveni de la accident.

Din păcate, drama se consumase abia pe jumătate. Pe 25 decembrie 2020, în urma complicațiilor survenite, a murit și femeia de 34 de ani, mama fetiței.

Florina Coperza era căsătorită și mai avea un băiat de 7 ani.

 

Suspiciuni de consum de droguri la șofer. Acestea nu sunt confirmate  

Ancheta polițiștilor de la Gura Humorului a continuat. Din informațiile noastre, au existat suspiciuni că șoferul care a intrat pe contrasens ar fi consumat substanțe interzise. Mai concret, acesta avea un comportament suspect, ca și cum ar fi fost beat, însă etilotestul a indicat alcoolemie 0. S-a ajuns astfel la recoltarea de probe privind consumul de substanțe interzise, droguri mai pe românește. Din informațiile noastre, probele recoltate nu au adus detalii concludente.

Cert este că acum două zile, marți, 9 martie 2021, autorul accidentului, Răzvan Iulian Răescu, a fost reținut 24 de ore, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. Ieri, la expirarea ordonanței pentru 24 de ore, tânărul a fost plasat sub control judiciar.  

Ancheta polițiștilor de la Compartimentul Rutier Gura Humorului continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mamă însărcinată a murit, la fel și fetița din pântece, după un accident de circulație.
 Vizualizări articol: 7515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
O mamă însărcinată a murit, la fel și fetița din pântece, după un accident de circulație3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei