Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 58 (7670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

PS Damaschin Dorneanul a propus înființarea unui centru pentru tratarea dependențelor în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preasfințitul Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a propus luni, 8 martie, în cadrul unei întâlniri cu duhovnicii, stareții și starețele din Eparhie, desfășurată în Sala „Pimen Arhiepiscopul” a Centrului Eparhial Suceava, înființarea unui centru pentru tratarea dependențelor. Conform http://www.arhiepiscopiasucevei.ro/, Preasfințitul Damaschin Dorneanul a vorbit în cadrul întâlnirii despre etapele de vindecare a dependențelor, „subliniind că din momentul cronicizării unei dependențe este nevoie de o conlucrare între spovedanie și tratament medical de specialitate. În acest context, Preasfinția Sa a propus înființarea de către Arhiepiscopie a unui centru pentru tratarea dependențelor”.

Tot la același eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a cerut ca duhovnicii să aibă multă atenție, discernământ și căldură în spovedania și în sfătuirea adolescenților și a tinerilor.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a discutat cu duhovnicii din Eparhie și despre problemele speciale pe care le-au întâmpinat la spovedit. „S-a subliniat faptul că în situațiile dificile este necesară o discuție pe îndelete între duhovnic și credincios, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a spus că deciziile care se iau pentru vindecarea duhovnicească a oamenilor trebuie să fie luate cu așezare duhovnicească, întrucât exagerările nu sunt bune”, conform site-ului Arhiepiscopiei. La sinaxa cu duhovnicii și cu stareții și starețele din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților desfășurată luni, tema aleasă a fost „Duhovnicul în viața călugărului și a mănăstirii; duhovnicul din mănăstiri în fața provocărilor lumii contemporane”. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, după cum reiese dintr-un comunicat postat pe site-ul Eparhiei, a îndemnat la citirea mai intensă a Sfintei Scripturi, mai ales a Noului Testament, „și a propus ca în mănăstiri, în perioada Postului Mare, în timpul mesei, când, conform practicii monahale, se citește cuvânt de folos, să se citească din Noul Testament, iar în celelalte posturi din cărți ale Sfinților Părinți. Mănăstirile au fost îndemnate să asigure permanent un preot care să fie disponibil pentru credincioșii ce solicită diferite servicii religioase sau sfătuire”. Tot luni s-a hotărât ca în luna mai a acestui an să se organizeze cursuri de ghizi pentru călugării și maicile care prezintă vizitatorilor istoria și patrimoniul mănăstirilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PS Damaschin Dorneanul a propus înființarea unui centru pentru tratarea dependențelor în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei.
 Vizualizări articol: 2201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
PS Damaschin Dorneanul a propus înființarea unui centru pentru tratarea dependențelor în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei