Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 14 (7626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Capriciile iernii

Gerul a dus la o creștere de peste 20% la consumul de energie termică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vortexul polar care a ajuns și în România, cu temperaturi de până la –20 de grade Celsius, demne de gerul Bobotezei, se resimte din plin în consumurile de căldură din toate locuințele.

Indiferent că sunt la sistemul centralizat de termoficare, au centrale pe gaz metan, pe lemne sau pe energie electrică, sucevenii au trebuit să consume mai mult decât în perioadele anterioare, pentru a avea confort termic în locuințe, în ciuda gerului de afară.

În municipiul Suceava, unde principalul furnizor de energie termică este Thermonet, producător fiind Bioenergy, consumul de căldură în locuințele racordate la sistemul centralizat de termoficare a crescut cu aproximativ 22%.

Mugur Corlățan, directorul Thermonet Suceava, a explicat: “În raport direct cu consumul crescut de energie termică și achizițiile au crescut cu 20%, astfel încât să ne asigurăm că nu apar probleme la asigurarea căldurii și apei calde. Nici pe partea de transport și distribuție nu au fost probleme în aceste zile geroase, intervențiile anterioare fiind finalizate înainte de scăderea temperaturilor. O singură sincopă a apărut în zona Gării Burdujeni, la o scară de bloc la care a cedat instalația interioară. Noi am izolat de rețea imobilul afectat, pentru a limita pierderile de agent termic, urmând ca imediat după ce asociația finalizează reparațiile să reluăm furnizarea căldurii și apei calde”.

Din fericire, conform meteorologilor, vom mai avea de îndurat temperaturi extreme doar două zile, de miercuri-joi urmând să fie înregistrate chiar și temperaturi pozitive, care nu sunt așa de îmbucurătoare pentru cei care locuiesc pe străzi pe care „se înmoaie asfaltul”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gerul a dus la o creștere de peste 20% la consumul de energie termică.
 Vizualizări articol: 1019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gerul a dus la o creștere de peste 20% la consumul de energie termică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei