Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 14 (7626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Oamenii străzii, adunați de Poliția Locală Suceava, testaţi de Covid și duși la adăpostul Lumină Lină

Marţi, 19 Ianuarie 2021 (21:09:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de oameni ai străzii, care își petrec zilele și nopțile prin canale, pe holurile gării ori printr-o sală de așteptare, au fost adunați de către polițiștii locali suceveni, au fost testați de Covid-19 și apoi duși la un centru special amenajat pentru ei, unde beneficiază nu doar de căldura atât de necesară în aceste zile, cât și de condiții decente de viață.

Acțiunea, care se desfășoară în fiecare iarnă, a fost intensificată în această perioadă, din cauza temperaturilor foarte scăzute, care le pun viața în pericol celor care au ajuns oameni ai străzii.

Chiar de afară e ger “de crapă pietrele”, polițiștii locali au luat la rând toate locurile în care știu că se adăpostesc cei fără locuințe, iar pe cei găsiți în locuri improprii, dormind pe jos, prin câte o scară de bloc, prin canale, pe câte un morman de zdrențe sau prin Gara Burdujeni, i-au servit cu ceai cald și apoi au chemat Salvarea să îi ducă la testare și la adăpost.

“În fiecare iarnă facem această operațiune, cutreierăm orașul în căutarea lor și de obicei avem cam 14-16 oameni ai străzii pe seară, iar uneori mai mulți. Este foarte important faptul că avem în permanență la dispoziție locurile de cazare de la adăpostul Lumină Lină, cu o capacitate de 34 de persoane, iar de cum începe sezonul rece îi ducem acolo, unde beneficiază de toate condițiile necesare, de la căldură, apă caldă, hrană adecvată, paturi etc. Ne bucură faptul că beneficiem și de sprijinul cetățenilor, care ne anunță imediat când apare o persoană nouă, fără adăpost, în zonele frecventate de ei”, a spus șeful Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei.

Ce s-a schimbat față de iernile trecute este faptul că, înainte de a fi duși la adăpost, oamenii străzii sunt transportați cu Ambulanța sau mașini ISU la Spital, pentru testarea COVID, astfel încât să nu ajungă persoane bolnave la un loc cu cele sănătoase, existând riscul de a apărea un adevărat focar de boală. Mai mult, ca măsură de precauție, la adăpost a fost amenajată și o cameră de izolare, pentru cei care reprezintă un risc pentru ceilalți “locatari”.

Tot ca măsură nouă, impusă de pandemie, polițiștii locali din patrulele trimise în teren au la dispoziție măști de protecție, pe care le oferă oamenilor străzii, majoritatea având unele vechi, înnegrite chiar de prea mult purtat.

Practic, dacă până acum misiunea lor viza ca aceștia să nu înghețe, să aibă unde dormi, să bea un ceai cald și să beneficieze de hrană, acum li se poartă de grijă și să nu se îmbolnăvească sau, după caz, să fie îngrijiți medical.

O altă măsură care îi vizează este identificarea lor, toți fiind cuprinși într-o bază de date cu locurile în care se găsesc și de unde vin, pentru că doar o parte sunt din municipiul Suceava, dar alții vin de prin județ sau chiar din alte județe. În cazul acestora din urmă, sunt contactate autoritățile locale de care aparțin, fiind făcute demersuri pentru “repatrierea” lor. Doar că unii revin mereu…

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oamenii străzii, adunați de Poliția Locală Suceava, testaţi de Covid și duși la adăpostul Lumină Lină.
 Vizualizări articol: 2299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oamenii străzii, adunați de Poliția Locală Suceava, testaţi de Covid și duși la adăpostul Lumină Lină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei