Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 14 (7626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulțumiri mari

Scandal în Poliția Suceava – agenți declarați inapți pe capete, la testul psihologic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape o treime dintre agenții de poliție din Suceava care s-au înscris la concursurile pentru trecerea în rândul ofițerilor, care au loc în această perioadă, au picat examenul psihologic și șansa de a merge mai departe în procedura de examinare. Câțiva dintre cei 60 de agenți de poliție din Suceava picați la psihologic au transmis o reclamație scrisă conducerii Inspectoratului General al Poliției Române, în care explică faptul că ceva nu este în regulă, bazându-se pe statistică și cerând o analizare a subiectelor care s-au dat.

”În calitate de agenți de poliție din cadrul IPJ Suceava, cu ocazia evaluării psihologice desfășurate în vederea susținerii examenului de trecere în corpul ofițerilor de poliție, în perioada 6-13 ianuarie 2021, am fost declarați inapți și arătăm că nu au fost respectate regulile stabilite la întocmirea și alegerea subiectelor pentru testare. În acest sens, subiectele alese au fost de un nivel de dificultate mult mai ridicat față de cele susținute de alte IPJ din țară, drept urmare la IPJ Suceava au fost declarați inapți 60 de lucrători, din 212 persoane testate. Prin comparație, în urma verificării situației cu rezultatele obținute la nivel național, în 30 de județe au fost un total de 62 de candidați declarați inapți, din peste 3.000 de persoane testate”, se arată în sesizare.  

Cei cinci polițiști care au semnat protestul au prezentat situația din fiecare județ. Unele județe au cel mult 3-4 candidați care nu au trecut examenul psihologic, în timp ce în multe cazuri, din toți candidații de la un inspectorat de poliție județean, nimeni nu a fost respins.

Sau, altfel spus, în Suceava au fost picați la acest examen psihologic la fel de mulți candidați ca în toate celelalte inspectorate de poliție la un loc.

Practic, chiar dacă ar fi să admitem că este o problemă la o parte din cei 60 de agenți de poliție picați, situația per ansamblu nu are cum să nu stârnească mari semne de întrebare cu privire la subiectele de la Suceava și cele din ”restul lumii”.

Polițiștii nemulțumiți, care se plâng acum pe la toate forurile, spun că cele două examinatoare psiholog ale Inspectoratului de Poliție Județean Suceava pur și simplu și-au bătut joc de munca lor.

Aceștia speră ca plângerile lor să fie luate în seamă, iar problema pe care au semnalat-o să fie remediată cumva. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal în Poliția Suceava – agenți declarați inapți pe capete, la testul psihologic.
 Vizualizări articol: 16025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Scandal în Poliția Suceava – agenți declarați inapți pe capete, la testul psihologic5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei