Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 9 (7621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înscrieri

Aeroclubul Suceava oferă și anul acesta cursuri gratuite de parașutism și planorism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aeroclubul Suceava oferă, și în acest an, cursuri gratuite de parașutism și planorism. Cursurile vor fi gratuite pentru tinerii cu vârstele între 15 și 23 de ani. Înscrierile au început de pe 11 ianuarie, vor dura până pe 7 februarie 2021 și se vor face exclusiv online, pe site-ul www.aeroclubulromaniei.ro.

Potrivit reprezentanților Aeroclubului Suceava, cursurile de planorism și parașutism vor avea o componentă teoretică și una practică, de zbor efectiv.

Cursul de parașutism constă în 42 de ore de teorie și minim 25 de salturi. Cei care au peste 23 de ani și vor să se înscrie la aceste cursuri trebuie să plătească o taxă care pleacă de la 768 de euro.

Cursul teoretic constă în parcurgerea a șapte materii, iar modulul practic constă într-un program de pregătire la sol de minim 16 ore şi un program de pregătire în zbor/salt care cuprinde un minim de 25 de salturi cu paraşuta. Pentru parașutism, admiterea la curs va fi condiţionată de trecerea unor probe de aptitudini fizice.

În ceea ce privește cursul pentru planorism, acesta va consta în 78 de ore de teorie și 15 ore de zbor, respectiv minim 81 de lansări. Cursanții pentru planorism vor avea de studiat din nouă materii, iar pentru modulul practic vor avea un program de pregătire la sol de minim 5 ore şi 40 de minute şi un program de pregătire în zbor care cuprinde un minim de 15 ore. Pentru cei cu vârsta de peste 23 de ani, cursurile de planorism au prețuri care încep de la 1.875 de euro.

Cursurile teoretice vor avea loc online în perioada februarie - aprilie, iar cele practice, de zbor sau salt cu paraşuta, vor începe în luna mai. Pregătirea teoretică se va finaliza cu un examen de absolvire scris, din materia predată, care va constitui și criteriul de selecție pentru admiterea la modulul practic, respectiv instruirea în zbor.

Înainte de începerea cursurilor teoretice, candidaţii trebuie să depună o cerere de înscriere, o cerere de legitimare, fişa de înscriere, o copie a documentului de identitate şi să achite o taxă de legitimare la Aeroclubul României în valoare de 15 euro. Candidaţii minori vor trebui să depună şi consimţământul notarial al părintelui sau al tutorelui legal și o copie a documentului de identitate. Cei care vor să urmeze cursurile de parașutism vor trebui ca până la data de 21 februarie 2021 să depună o adeverinţă de la medicul de familie care să ateste că sunt apţi pentru a desfăşura activităţi de pregătire fizică şi să susţină examenul pentru testarea aptitudinilor fizice.

Trebuie spus că tinerii care vor obţine licența și care prezintă aptitudini vor putea fi selecţionaţi în loturile Aeroclubului României, unde îşi pot completa pregătirea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aeroclubul Suceava oferă și anul acesta cursuri gratuite de parașutism și planorism.
 Vizualizări articol: 2296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aeroclubul Suceava oferă și anul acesta cursuri gratuite de parașutism și planorism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei