Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 9 (7621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacție

Șeful IȘJ Suceava consideră că Ioan Stan încearcă să manipuleze opinia publică în privința schimbărilor de directori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Grigore Bocanci, i-a răspuns liderului PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, după ce acesta a declarat că recentele numiri de directori făcute la mai multe școli și licee din județ ridică niște semne de întrebare legate atât de oportunitatea acestor schimbări, cât și asupra onestității cu care au fost făcute, el considerând că acestea au avut la bază criterii politice. În răspunsul transmis de inspectorul general școlar al județului, acesta precizează că Legea educației naționale din 2011 prevede, la art. 257 alin. (2), faptul că ocuparea funcțiilor de director, de director adjunct se realizează prin concurs național, coordonat de Ministerul Educației și Cercetării. El a arată că aceste concursuri se organizează prin Inspectoratele Școlare, conform unei metodologii elaborate de MEC și adoptate prin ordin al ministrului. De asemenea, șeful IȘJ Suceava afirmă că în cazul vacantării funcțiilor de director și de director adjunct, prin încetarea contractelor de management din perioada 9 ianuarie 2017 – 9 ianuarie 2021, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar, conducerea interimară a unităților de învățământ preuniversitar se asigură prin detașare în interesul învățământului, conform prevederilor Legii educației naționale din 2011, art. 258, alin. 7 și 8 și a Regulamentului cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin ordin de ministru nr. 5447/2020, art. 20, alin. 10.

„Astfel, legislația în vigoare prevede faptul că detașarea în interesul învățământului se face prin decizia inspectorului școlar general , cu avizul consiliului de administrație al inspectoratului școlar și cu acordul scris al persoanelor solicitate. Pentru cei 149 de directori cărora le-a expirat mandatul, de la numirea din data de 9 ianuarie 2017, pentru o perioadă de patru ani, nu există noțiunile de înlocuire, de destituire sau de schimbare, ci de final de mandat”, a explicat Grigore Bocanci. El a subliniat faptul că preocuparea instituției pe care o conduce a fost de a asigura continuitatea în managementul instituțional a 134 de inspectori și de directori adjuncți și doar în  15 cazuri „au fost detașate în interesul învățămâtului alte persoane”. „Orice încercare de a manipula opinia publică este nefondată și se întoarce ca un bumerang împotriva celor care au procedat, ani de zile, la înlocuirea pe criterii politice a directorilor. Iar activitatea IȘJ Suceava nu se bazează pe amenințări, pe răfuieli politice și pe șantaj, demersuri cunoscute foarte bine și puse în practică de reprezentanții PSD”, a încheiat Grigore Bocanci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șeful IȘJ Suceava consideră că Ioan Stan încearcă să manipuleze opinia publică în privința schimbărilor de directori.
 Vizualizări articol: 1998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Șeful IȘJ Suceava consideră că Ioan Stan încearcă să manipuleze opinia publică în privința schimbărilor de directori3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei