Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 9 (7621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Biserica din localitatea Brodina de Sus mistuită de un incendiu violent

Miercuri, 13 Ianuarie 2021 (20:34:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu izbucnit în această seară a distrus biserica și clopotnița acesteia din localitatea Brodina de Sus, comuna Izvoarele Sucevei. Lăcașul de cult aparține cultului ortodox de stil vechi, cei câteva sute de credincioși din Brodina de Sus sărbătorind în această noapte trecerea dintre ani și Ajunul Sfântului Vasile. Din primele informații, focul ar fi pornit din interiorul bisericii, cel mai probabil de la ghirlanda luminoasă care împodobea bradul de Crăciun.

Focul a izbucnit în jurul orei 17.40 și din cauza construcției realizate din lemn, s-a extins cu repeziciune, cuprinzând mai întâi biserica și mai apoi clopotnița. La locul incendiului a fost solicitată intervenția pompierilor, nu mai puțin de 10 echipaje de pompieri militari de la Vicovu de Sus și Rădăuți, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor din jur acționând pentru limitarea efectelor incendiului și lichidare acestuia. Drumul neasfaltat și greu accesibil spre Brodina de Sus a îngreunat intervenția pompierilor, care au pierdut timp prețios până au ajuns la locul incendiului. La sosirea echipajelor focul cuprinsese întreaga clădire a bisericii, făcând intervenția de stingere mult mai grea.

Din păcate biserica a ars în totalitate în timpul incendiului, iar toate eforturile făcute de pompierui pentru salvarea clopotniței au fost zadarnice, aceasta fiind la rândul ei mistuită de flăcări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biserica din localitatea Brodina de Sus mistuită de un incendiu violent.
 Vizualizări articol: 3877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biserica din localitatea Brodina de Sus mistuită de un incendiu violent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei